Partija podunavskih Srba – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1:
'''Partija podunavskih Srba''' je jedna od političkih stranaka u Hrvatskoj koja predstavlja srpsku zajednicu, a deluje u istočnoj Slavoniji i zapadnom Sremu, sa sedištem u Vukovaru. Lider PPS-a Rade Leskovac se kandidovao na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. godine pod sloganom "On javno govori ono što vi mislite". Zbog plakata na kojima se u prvom planu istaknuta njegova "tri prsta" (inače hrišćanski simbol Svetog trojstva) mediji u Hrvatskoj, podstaknuti ekstremnom desnicom, poveli su hajku protiv njega. Rade Leskovac je prvi vukovarski Srbin koji je položio venac na Memorijalnom groblju žrtvama rata u Vukovaru što nije ni izbliza medijski propraćeno koliko njegovi medijski nastupi u kojima je osudio hrvatski šovinizam i politiku koju hrvatski vrh vodi prema Srbima. On je prvi srpski političar koji se usudio da javno digne glas protiv satanizacije Srba koji su ostali da žive u posleratnoj Hrvatskoj, ali i protiv poslanika SDSS-a koji su HDZ-ovoj vladi dali legitimitet pred Evropskom unijom tvrdeći da su pitanja izbeglih i Srba koji su ostali da žive u Hrvatskoj i njihove imovine i njihov socijalni status rešeni. Rade Leskovac je i sam u više navrata osetio koliko su Srbi u Hrvatskoj sigurni jer je i sam bio žrtva više verbalnih i fizičkih napada čiji počinioci nikada nisu otkriveni.
'''Partija podunavskih Srba''' je [[politička stranka]] u [[Hrvatska|Hrvatskoj]] koja nastoji predstavljati [[Srbi|srpsku]] zajednicu, a djeluje u [[Hrvatsko Podunavlje|Hrvatskom Podunavlju]]. Većinu članova, uključujući vođu [[Rade Leskovac|Radu Leskovca]] čine članovi nekadašnje [[Srpska radikalna stranka|Srpske radikalne stranke]] Krajine.


[[Category:Političke stranke u Hrvatskoj]]
[[Category:Političke stranke u Hrvatskoj]]

Verzija na datum 19 novembar 2007 u 15:07

Partija podunavskih Srba je jedna od političkih stranaka u Hrvatskoj koja predstavlja srpsku zajednicu, a deluje u istočnoj Slavoniji i zapadnom Sremu, sa sedištem u Vukovaru. Lider PPS-a Rade Leskovac se kandidovao na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. godine pod sloganom "On javno govori ono što vi mislite". Zbog plakata na kojima se u prvom planu istaknuta njegova "tri prsta" (inače hrišćanski simbol Svetog trojstva) mediji u Hrvatskoj, podstaknuti ekstremnom desnicom, poveli su hajku protiv njega. Rade Leskovac je prvi vukovarski Srbin koji je položio venac na Memorijalnom groblju žrtvama rata u Vukovaru što nije ni izbliza medijski propraćeno koliko njegovi medijski nastupi u kojima je osudio hrvatski šovinizam i politiku koju hrvatski vrh vodi prema Srbima. On je prvi srpski političar koji se usudio da javno digne glas protiv satanizacije Srba koji su ostali da žive u posleratnoj Hrvatskoj, ali i protiv poslanika SDSS-a koji su HDZ-ovoj vladi dali legitimitet pred Evropskom unijom tvrdeći da su pitanja izbeglih i Srba koji su ostali da žive u Hrvatskoj i njihove imovine i njihov socijalni status rešeni. Rade Leskovac je i sam u više navrata osetio koliko su Srbi u Hrvatskoj sigurni jer je i sam bio žrtva više verbalnih i fizičkih napada čiji počinioci nikada nisu otkriveni.