Aşk ve Ceza – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: Televizija koja prikazuje: rtv VIJESTI Vrijeme prikazivanja: svakog radnog dana u 19:10h Broj epizoda: 62 Država proizvodnje: Turska Proizvodnja: TMC Film Službena internet ...
(nema razlike)

Verzija na datum 24 april 2012 u 13:31

Televizija koja prikazuje: rtv VIJESTI

Vrijeme prikazivanja: svakog radnog dana u 19:10h

Broj epizoda: 62

Država proizvodnje: Turska

Proizvodnja: TMC Film

Službena internet stranica:

www.facebook.com/pages/Ljubav-i-Kazna/445571938793327 Redatelj: Kudret Sabanci Glazba : Kirac

ULOGE | LJUBAV I KAZNA | ASK VE CEZA


Murat Yildirim (Savaš Baldar) Nurgul Yesilcay (Jasemin) Tomris Incer (Šahnur Baldar) Feride Cetin (Čiček Baldar) Gokce Yanardag (Nazan) Kerem Atabeyoglu (Pala) Cenk Ertan (Bora) Nazan Kesal (Sevgi) Erkan Bektas (Yavuz) Sinan Tuzcu (Hakan)


SADRŽAJ | LJUBAV I KAZNA | ASK VE CEZA


Savaš Baldar (Murat Yildrim) živi u Italiji na prvi pogled sasvim običnim životom. No iza maske obrazovanog i osjećajnog mladića stoji čovjek koji zna da jednog dana mora zauzeti mjesto u najbogatijoj obitelji u pokrajini Van na istoku Turske. Njegova obitelj je tradicionalna i ‘vlada’ nad stanovnicima u Vanu, a njezino se poslovanje redovito povezuje s ‘mutnim poslovima’. Savaš je pak odmalena htio drugačiji život te je otišao studirati daleko od svog rodnog kraja.

Prelijepa Jasemin uzorna je djevojka koja radi u marketinškoj agenciji. Netom prije vjenčanja svog zaručnika uhvati u krevetu s najboljom prijateljicom. Očajna i bijesna zbog te situacije, ali i činjenice da nije nikada spavala niti s jednim muškarcem zbog obećanja ocu, Jasemin se uputi u Bodrum u obližnji bar. Igrom slučaja Savaš, koji se vratio u Tursku na vjenčanje svog brata, tu noć radio je kod prijatelja u istom baru. Jasemin odluči sa simpatičnim strancem provesti strastvenu noć na brodu. Ujutro, mamurna i očajna, Jasemin pobjegne od Savaša ne rekavši mu ni ime. Savaš je opčinjen Jasemininom ljepotom te je odlučan u namjeri da je ponovno sretne. On putuje u Van, a nakon vjenčanja Savaševog brata s lijepom Čiček, dolazi do velike obiteljske tragedije. Savašev otac i brat poginu u prometnoj nesreći, a Savaš se mora suočiti s činjenicom da je došlo vrijeme da postane glava obitelji.

Sada je Savaš primoran stati na čelo obitelji koju je izbjegavao zbog njezinih ‘mračnih veza’ i sklopiti dogovoreni brak sa šogoricom Čiček ne znajući kako na drugom kraju zemlje Jasemin očekuje njegovo dijete...


Od redatelja ‘1001 noći’ na male ekrane stiže priča o modernom ‘kumu’ koji mora zatomiti ljubav kako bi ostao vjeran tradiciji. Najtraženiji i najpopularniji glumac Turske, zvijezda serije ‘Asi’, Murat Yildirim predstavlja jednu od produkcijskih najraskošnijih serija današnjice ‘Ljubav i kazna’ od 22. kolovoza na rtv VIJESTI.

Serija ‘Ljubav i kazna’ na male ekrane donosi sukob tradicionalnih vrijednosti nasuprot modernom svijetu. Radnja se događa između Istanbula i istočne turske pokrajine Van koja je dugi niz godina bila pod vladavinom Armenije. Serija zadire u svijet obitelji koje nerijetko pod krinkom tradicije i bogatstva skrivaju svoje kriminalne radnje. Odlična glumačka ekipa predvođena je popularnim Muratom Yildrimon (Asi) i nagrađivanom glumicom Nurgül Yesilçay, a u seriji se posebno ističe uloga majke Šahnur koju je maestralno odglumila renomirana kazališna i televizijska turska glumica Tomris Cetin (1001 noć).