Spisak pobednika Ronde van Flanderena

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Stajn Devolder, dvostruki uzastopni i aktuelni pobednik trke 2009. godine.
Nemački biciklistaHajnrih Hausler, druoplasirani na trci 2009. godine.
Stajn Devolder pobednik trke 2008. godine.
Roger De Vlamink pobednik trke 1977. godine.

Dole je naveden spisak pobednike biciklističke trke Ronde van Flanderen.

Godina Pobednik Ekipa Drugi Treći
2009. Flag of Belgija Stajn Devolder Quick Step Flag of Njemačka Hajnrih Hausler Flag of Belgija Filip Žilber
2008. Flag of Belgija Stajn Devolder Quick Step Flag of Belgija Nik Nojens Flag of Španija Huan Antonio Fleča
2007. Flag of Italija Alesandro Balan Lampre-Fondital Flag of Belgija Lajf Hoste Flag of Italija Luka Paolini
2006. Flag of Belgija Tom Bonen Quick Step-Innergetic Flag of Belgija Lajf Hoste Sjedinjene Američke Države Džordž Hinkapi
2005. Flag of Belgija Tom Bonen Quick Step-Innergetic Flag of Njemačka Andreas Klijer Flag of Belgija Peter van Petegem
2004. Flag of Njemačka Štefen Vezeman T-Mobile Team Flag of Belgija Lajf Hoste Flag of Belgija Dejv Brojlants
2003. Flag of Belgija Peter van Petegem Lotto-Domo Flag of Belgija Frank Vandenbrauke Flag of Australija Stjuart O'Grejdi
2002. Flag of Italija Andrea Tafi Mapei (cycling team) Flag of Belgija Johan Museuv Flag of Belgija Peter van Petegem
2001. Flag of Italija Đanluka Bortolami Vini Caldirola Flag of the Netherlands Erik Deker Flag of Italija Denis Zanete
2000. Flag of Belgija Andrej Čmil Lotto-Adecco Flag of Italija Dario Pjeri Flag of Latvija Romans Vajnštejns
1999. Flag of Belgija Peter van Petegem TVM-Farm Frites Flag of Belgija Frank Vandenbrauke Flag of Belgija Johan Museuv
1998. Flag of Belgija Johan Museuv Mapei-Bricobi Flag of Italija Stefano Zanini Flag of Ukrajina Andrej Čmil
1997. Flag of Danska Rolf Serensen Rabobank Flag of Francuska Frederik Monkasen Flag of Italija Franko Balerini
1996. Flag of Italija Mikele Bartoli MG Maglificio-Technogym Flag of Italija Fabio Baldato Flag of Belgija Johan Museuv
1995. Flag of Belgija Johan Museuv Mapei-GB-Latexco Flag of Italija Fabio Baldato Flag of Ukrajina Andrej Čmil
1994. Flag of Italija Đani Bunjo Team Polti-Vaporetto Flag of Belgija Johan Museuv Flag of Ukrajina Andrej Čmil
1993. Flag of Belgija Johan Museuv GB-MG Maglificio Flag of the Netherlands Frans Masen Flag of Italija Dario Botario
1992. Flag of Francuska Žaki Diran Castorama Flag of Švicarska Tomas Vegmiler Flag of Belgija Edvig van Hojdonk
1991. Flag of Belgija Edvig van Hojdonk Buckler Colnago Flag of Belgija Johan Museuv Flag of Danska Rolf Serensen
1990. Flag of Italija Moreno Arđentin Ariostea Flag of Belgija Rudi Danens Flag of the Netherlands Džon Talen
1989. Flag of Belgija Edvig van Hojdonk Superconflex Flag of Belgija Herman Frizon Flag of Norveška Dag-Oto Lauricen
1988. Flag of Belgija Edi Plankert AD Renting Flag of Australija Fil Anderson Flag of the Netherlands Adri van der Pul
1987. Flag of Belgija Klod Krikjelion Hitachi Marc Rossin Flag of Ireland Šon Keli Flag of Belgija Erik van der Erden
1986. Flag of the Netherlands Adri Van der Pul Kwantum Flag of Ireland Šon Keli Flag of Belgija Žan-Filip Vandenbrande
1985. Flag of Belgija Erik Vandererden Panasonic-Raleigh Flag of Australija Fil Anderson Flag of the Netherlands Heni Kojper
1984. Flag of the Netherlands Johan Lamerts Panasonic Raleigh Flag of Ireland Šon Keli Flag of Belgija Žan-Lik Vandenbruke
1983. Flag of the Netherlands Jan Ras TI Raleigh Flag of Belgija Ludo Peters Flag of Belgija Mark Sergant
1982. Flag of Belgija Rene Martens DAF Trucks Flag of Belgija Edi Plankert Flag of Belgija Rudy Pevenage
1981. Flag of the Netherlands Heni Kojper DAF Trucks Flag of the Netherlands Fric Pirard Flag of the Netherlands Jan Ras
1980. Flag of Belgija Mišel Polantje Splendor Admiral Flag of Italija Frančesko Mozer Flag of the Netherlands Jan Ras
1979. Flag of the Netherlands Jan Ras TI-Raleigh Flag of Belgija Mark Demejer Flag of Belgija Danijel Vilems
1978. Flag of Belgija Valter Godefrot Ijsboerke Flag of Belgija Mišel Polantje Flag of Njemačka Gregor Braun
1977. Flag of Belgija Roger De Vlamink Brooklyn
1976. Flag of Belgija Valter Plankart Mars Pils Flag of Italija Frančesko Mozer Flag of Belgija Mark Demejer
1975. Flag of Belgija Edi Merks Molteni Flag of Belgija Frans Verbek Flag of Belgija Mark Demejer
1974. Flag of the Netherlands Kes Bal Gan Mercier Flag of Belgija Frans Verbek
1973. Flag of Belgija Erik Leman Peugeot (cycling team) Flag of Belgija Fredi Mertens Flag of Belgija Edi Merks
1972. Flag of Belgija Erik Leman Bic Flag of Belgija André Dierickx Flag of Belgija Frans Verbek
1971. Flag of the Netherlands Evert Dolman Flandria Flag of Belgija Frans Keremans Flag of Francuska Siril Gimar
1970. Flag of Belgija Erik Leman Flandria-Mars Flag of Belgija Valter Godefrot Flag of Belgija Edi Merks
1969. Flag of Belgija Edi Merks Faema Flag of Italija Feliče Đimondi Flag of Italija Marino Baso
1968. Flag of Belgija Valter Godefrot Flandria Flag of Njemačka Rudi Altig Flag of the Netherlands Jan Jensen
1967. Flag of Italija Dino Zandegu Salvarani Flag of Belgija Noel Fore Flag of Belgija Edi Merks
1966. Flag of Belgija Edvard Sels Solo Superia Flag of Italija Adriano Durante Flag of Belgija Žorž Vandenberge
1965. Flag of the Netherlands Jo de Ro Televizier Flag of Belgija Edvard Sels Flag of Belgija Žorž Vankoningslo
1964. Flag of Njemačka Rudi Altig Flag of Belgija Benoni Behjet Flag of the Netherlands Džo de Ro
1963. Flag of Belgija Noel Fore Flag of Belgija Frans Melkenbek Flag of the United Kingdom Unito Tom Simpson
1962. Flag of Belgija Rik van Loj Flag of Belgija Mihel Van Arde Flag of Belgija Norbert Kerhove
1961. Flag of the United Kingdom Tom Simpson Flag of Italija Nino Defilipis Flag of the Netherlands Jo De Haan
1960. Flag of Belgija Artur de Kaboter Flag of Francuska Žan Gracik Flag of Belgija Rik van Loj
1959. Flag of Belgija Rik van Loj Flag of Belgija Frans Shauben Flag of Belgija Žilber Deme
1958. Flag of Belgija Germajn Derajke Flag of Belgija Vili Troje Flag of Belgija Anđelo Konterno
1957. Flag of Belgija Alfred de Brojn Flag of Belgija Jozef Plankart Flag of Belgija Norbert Kerhove
1956. Flag of Francuska Žan Forestje Flag of Belgija Konstant Okers Flag of Belgija Leon van Dale
1955. Flag of Francuska Lujson Bobe Flag of Švicarska Hugo Koblet Flag of Belgija Rik Van Stenbergen
1954. Flag of Belgija Remon Impanis Flag of Francuska Fransoa Mae Flag of Belgija Alfons Vandenbrande
1953. Flag of the Netherlands Vim Van Est Flag of Belgija Dezire Keteler Flag of Francuska Bernar Gotje
1952. Flag of Belgija Roger Dekok Flag of Italija Loreto Petruči Flag of Belgija Alberik Shote
1951. Flag of Italija Fjorenco Manji Flag of Francuska Bernar Gotje Flag of Francuska Atilio Redolfi
1950. Flag of Italija Fjorenco Manji Flag of Belgija Alberik Shote Flag of Francuska Luj Kapi
1949. Flag of Italija Fjorenco Manji Flag of Belgija Valer Olivje Flag of Belgija Alberik Shote
1948. Flag of Belgija Brik Shote Flag of Belgija Albert Ramon Flag of Belgija Markel Rajkart
1947. Flag of Belgija Emijel Fajgnart Flag of Belgija Roger De Smet Flag of Belgija Henri Renders
1946. Flag of Belgija Rik Van Stenbergen Flag of Francuska Luj Tjetar Flag of Belgija Alberik Shote
1945. Flag of Belgija Silvajn Krisole Flag of Belgija Albert Serku Flag of Belgija Jef Murenhaut
1944. Flag of Belgija Rik Van Stenbergen Flag of Belgija Alberik Shote Flag of Belgija Jef Murenhaut
1943. Flag of Belgija Ašijel Bis Flag of Belgija Albert Serku Flag of Belgija Kamij Bekman
1942. Flag of Belgija Brik Shote Flag of Belgija Žorž Klas Flag of Belgija Robert van Ename
1941. Flag of Belgija Ašijel Bis Flag of Belgija Gustav van Overlop Flag of Belgija Odil van der Mershaut
1940. Flag of Belgija Ašijel Bis Flag of Belgija Žorž Kristijans Flag of Belgija Alberik Shote
1939. Flag of Belgija Karel Kars Flag of Belgija Romen Mes Flag of Belgija Edvard Visers
1938. Flag of Belgija Edgard de Kaluve Flag of Belgija Silver Mes Flag of Belgija Markel Kint
1937. Flag of Belgija Mišel D'Hoge Flag of Belgija Iber Deltur Flag of Belgija Luis Hardikest
1936. Flag of Belgija Luis Hardikest Flag of Belgija Edgard de Kaluve Flag of Belgija Fransoa Nevil
1935. Flag of Belgija Luis Duerlo Flag of Belgija Eloj Melenberg Flag of Belgija Kornel Lemans
1934. Flag of Belgija Gaston Rebri Flag of Belgija Alfonse Shepers Flag of Belgija Felisjen Vervake
1933. Flag of Belgija Alfons Shepers Flag of Belgija Leon Tomis Flag of Belgija Romajn Gajsels
1932. Flag of Belgija Romajn Gajsels Flag of Belgija Alfons Delor Flag of Belgija Alfred Hamerlink
1931. Flag of Belgija Romajn Gajsels Flag of the Netherlands Kesar Bogart Flag of Belgija Žan Arts
1930. Flag of Belgija Frans Bondue Flag of Belgija Eme Doše Flag of Belgija Emili Žoli
1929. Flag of Belgija Jozef Dervans Flag of Belgija Žorž Rons Flag of Belgija Alfred Hamerlink
1928. Flag of Belgija Jan Martens Flag of Belgija Ogist Mortelmans Flag of Belgija Luj Delanoa
1927. Flag of Belgija Žerar Debat Flag of Belgija Gustaf van Slembruk Flag of Belgija Maurice Dewaele
1926. Flag of Belgija Denis Vershuren Flag of Belgija Gustaf van Slembruk Flag of Belgija Remon Dekor
1925. Flag of Belgija Žilijen Delbek Flag of Belgija Žozef Pe Flag of Belgija Hektor Martin
1924. Flag of Belgija Žerar Debat Flag of Belgija Rene Vermandel Flag of Belgija Feliks Seler
1923. Flag of Švicarska Hajri Suter Flag of Belgija Čarls Derojter Flag of Belgija Albert Dejonge
1922. Flag of Belgija Leon Devos Flag of Francuska Žan Brinije Flag of Francuska Fransoa Pelisje
1921. Flag of Belgija Rene Vermandel Flag of Belgija Žil van Evel Flag of Belgija Luj Buts
1920. Flag of Belgija Žil van Evel Flag of Belgija Albert Dejonge Flag of Belgija Alfonse van Heke
1919. Flag of Belgija Henri van Lerberge Flag of Belgija Lisjen Bis Flag of Belgija Žil van Evel
1915—1918. Trka nije održavana.
1914. Flag of Belgija Marsel Bis Flag of Belgija Henri van Lerberge Flag of Belgija Pjer Van de Velde
1913. Flag of Belgija Pol Deman Flag of Belgija Jozef van Dale Flag of Belgija Viktor Doms


Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]