Pink BH

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Pink BH
Početak emitiranja 2003.
Vlasnik Željko Mitrović

(Pink Media Group)

Slogan "Svi nas gledaju"

(Everybody's watching us)

Zemlja  Bosna i Hercegovina
Područje emitiranja Bosna i Hercegovina
Kablovski operatori
Sjedište Sarajevo

Pink BH je privatna komercijalna televizija u Bosni i Hercegovini. Sjedište televizije nalazi se u Sarajevu. Pored centralnog studija u Sarajevu, Pink BH ima urede i studio u Banjaluci.

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Pink BH je televizijska stanica iz u Bosne i Hercegovine koja je osnovana 2003. godine a gledaocima uglavnom nudi zabavni i informativni program. Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodjelila joj je licencu za emitovanje programa na period od 10 godina. [1] Za vrlo kratko vrijeme, TV Pink BH uspjela je osvojiti gledaoce širom BiH, kratkim formama emisija koje su postale zaštitni znak ove televizijske kuće (Sarajevo On Line, Made In Banjaluka, City itd.). Tu su i veliki televizijski projekti kao što je regionalni jutarnji program Balkan Net kojeg je Pink BH realizirala iz svoja dva studija (u Sarajevu i Banjaluci) u saradnji sa ostalim članicama Pink Media Groupe (matična RTV Pink iz Srbije i TV Pink M iz Crne Gore). Poznata mlada imena TV-novinarstva Bosne i Hercegovine sudjelovala su i danas sudjeluju u radu TV Pink BH-a a među najpoznatijim izdvajaju se Aleksandar Hršum, Almir Čehajić Batko, Dragan Marinković, Rabija Gatarić, Tanja Đurović , Naida Imamović, Aida Alilović i mnogi drugi.

Uprava[uredi - уреди | uredi izvor]

Uprava TV Pink BH rukovodi televizijom iz ureda u Sarajevu i Banjaluci koji direktno odgovaraju generalnom menadžeru i vlasniku Pink Media Groupe Željku Mitroviću. Generalno direktor Pink BH je Đorđe Sikimić, a funkcije zamjenika generalnog direktora, direktora marketinga i glavnog i odgovornog urednika obnaša Lajla Torlak.

Emitiranje[uredi - уреди | uredi izvor]

Program ove televizijske stanice namjenjen je generalnoj publici u Bosni i Hercegovini svih dobnih skupina. Trenutna geografska pokrivenost Bosne i Hercegovine signalom Pink BH televizije je 80%, što se odnosi na 63% ukupne populacije BiH. Program se emituje putem vlastitih tv predajnika i u sistemima kablovskih operatora u BiH. Pink BH je, u odnosu na ostale komercijalne stanice, 2005. godine zabilježila najveći udio gledanosti od 12%, te se plasirala na drugo mjesto ukupne gledanosti u BiH , odmah iza Federalne Televizije. [2]

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]