Lud, zbunjen, normalan (sezona 10)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Lud, zbunjen, normalan
Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaFederalna televizija
Originalno prikazivanje26. 6. 2016 (2016-06-26)
19. 7. 2016 (2016-07-19)
Kronologija
← Prethodna
Sezona 9
Sljedeća →
Sezona 11
Epizode iz serije "Lud, Zbunjen, Normalan"

Kratak opis[uredi | uredi kod]

Jadima Fazlinovića izgleda nema kraja. Izet ima novu devojku. Faruk, iako proživljava svojih 5 minuta slave noseći titulu „najpoželjnjijeg neženje“ i dalje je sam i neodlučan. I bez redovnog seksa. I dalje pati za Senadom, čak će biti pod sumnjom da je zbog ljubomore ubio njenog verenika. I Damir je neodlučan. U njegovom životu smenjuju se i Barbara i Lada, pa čak i Farukova devojka Janja. Međutim, najveće iznenađenje svima će biti kada se porodici Fazlinović pridruži ženski član i to upravo Izetova ćerka Jelena.

Nakon kratkog perioda, produkcija Akord snima novu tv seriju pod nazivom „Begova kuća“. Scenarista je Izet, redatelj Faruk, a glumačku ekipu čine: Samir, Barbara, Lada, Mentor, Fufe i Avdija. Iako je radnja serije smeštena u period osmanlijske vladavine, Izet inspiraciju nalazi u svakodnevici…

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Izet Fazlinović Mustafa Nadarević Ceo ciklus /
Faruk Fazlinović Senad Bašić Ceo ciklus /
Damir Fazlinović Moamer Kasumović Ceo ciklus /
Marija Šarafova Tatjana Šojić Ceo ciklus /

Epizodne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Samir Fazlinović Emir Hadžihafizbegović / Epizode 2-17, 20-24
Mariofil Šesto Mirvad Kurić / Epizoda 20
Senada Fukić Snežana Marković / Epizode 2-3, 5-6, 11-13, 15, 18
Barbara Fazlinović DŽana Pinjo / Epizode 2, 4, 7-13
DŽema Fazlinović Ivor Šparavalo / Epizode 2, 4, 10, 20
Mentor Kosova Ilir Tafa / Epizoda 21
Jure Zaklan Admir Glamočak / Epizode 1, 7

Epizode[uredi | uredi kod]

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Scenarista Reditelj Datum emitovanja
2411 "Iver ne pada daleko od..." Feđa IsovićElmir Jukić26 Jun 2016

Kokuzna vremena su zavladala kod Fazlinovića. Zbog toga Janja moli oca da utiče da Farukova produkcija dobije neki posao. Ivan obećava pomoć iako smatra da Janji i po godinama i po karakteru Damir više odgovara. Marija se takođe slaže sa tim, a nakon što provedu neko vreme zajedno, hemija među njima postaje sve izraženija. Jure, koji je ponovo izabran za direktora televizije, dolazi kod Izeta, a sa poslovnom ponudom. Pojavile su se negativne kritike na Farukovu režiju, te televizija želi Izeta ali ne i Faruka. Međutim, situacija se u momentu menja, a sve iznenađuje Izetova reakcija.

Pojava Jureta Zaklana. 
2422 "Šuga i ljubav ne mogu se sakriti" Feđa IsovićElmir Jukić27 Jun 2016

Pala je prva klapa serije „Begova kuća“ koju producira produkcija Akord. Ekipa proverena - scenarista Izet, reditelj Faruk. Glavne uloge: Samir, Avdija, Barbara, Lada i Fufe. I dok snimanje lagano teće, hemija između Damira i Janje je sve izražajnija. Sa druge strane Damir sumnja da je Faruk u tajnoj vezi sa Barbarom. Nakon što Janja vidi Senadu u Farukovom zagrljaju, Janja provodi noć sa Damirom, ali radi Lade, Janja ipak na kraju ostaje sama. Međutim, na kraju, ova situacija rezultira antibiotskom terapijom.

Pojava Samira Fazlinovića, Senade Fukić, Barbare Fazlinović i DŽeme Fazlinovića. 
2433 "Bolje vrabac u ruci, nego golub na balkonu" Feđa IsovićElmir Jukić28 Jun 2016

Izet poziva Milenu na škampe sa roštilja koje bi pripremao na svom balkonu. Međutim, ima veliki problem sa golubovima. Stoga angažuje Mehu da reši taj problem, ali bezuspešno. Milena je veliki ljubitelj životinja i protivnik svakog nasilja nad njima. Međutim, kada golubovi pokvare njihovu romantičnu idilu, Izet potpuno gubi kontolu, te interveniše puškom. Faruk i Damir su u depresiji jer i Janja i Senada žele sa njima da stupe u tajnu vezu, i to isključivo seksualnu.

Pojava Samira Fazlinovića i Senade Fukić. 
2444 "Badava je dobro sjeme, kad je rđavo oranje" Feđa IsovićElmir Jukić29 Jun 2016

U Sarajevu se desilo ubistvo. Ubijen je Senadin verenik Bane. Glavni osumnjičeni je Faruk jer je prethodnu noć, potpuno pijan, pretio da će hladnokrvno ubiti Baneta. Izet je i dalje u ratu sa golubovima, te u naletu besa goluba gađa pepeljarom. Milena to vidi i naziva ga ubicom pred inspektorom. Izet priznaje ubistvo, te oni oslobađaju Faruka. I dok inspektor Murgić pokušava da odgonetne ko je koga ubio, Đebra priprema rođendansku zabavu. Kao pravi Izetov unuk, odlučio je pozvati što više zvanica kako bi dobio sto više poklona.

Pojava Samira Fazlinovića, Barbare Fazlinović i DŽeme Fazlinovića. 
2455 "Ko pre đevojci, njemu đevojka" Feđa IsovićElmir Jukić30 Jun 2016

Izet ne odustaje od Milene. Stoga da bi je impresionirao organizuje intenzivnu negu za goluba. Damir da bi pred Ladom dokazao svoju muškost, posluša Izetov savet, te traži od Samira da mu iscenira napad u San Remu. Damirova predstava neslavno završi obzirom da Damir napadne potpuno pogrešnog momka. Faruk skuplja hrabrost da se javi Senadi nakon smrti njenog verenika. Isovremeno, ohrabruje svog starog druga Igija koji je u istoj situaciji, a ni ne sluti da bi upravo radi njega mogao ostati bez Senade.

Pojava Samira Fazlinovića i Senade Fukić. 
2466 "Osveta je najbolja kada se servira vrela" Feđa IsovićElmir Jukić1 Jul 2016

Milorad napokon ima razlog da likuje. Naime, ovaj put je uspeo u svojoj nameri da se osveti Izetu radi Željke, te Izet ostaje bez Milene. Marija upozorava Faruka da Neska nije idealna žena za njega, te mu pokušava pomoći. Radi te njene dobre namere, Faruk raskida sa Neskom, ali i Suada sa Zoranom.

Pojava Samira Fazlinovića i Senade Fukić. 
2477 "Ko visoko leti... (1. deo)" Feđa IsovićElmir Jukić2 Jul 2016

Serija „Begova kuća“ postiže izvrsne rezultate. Zbog toga Jure, direktor televizije, organizuje pres konfrerenciju. Svima je do slavlja, izuzev Faruku. Čudno se ponaša i odbija pivo, a još čudnije nakon što popije Damirove antidepresive. Damir je ljubomoran na Barbaru i Avdiju, te poziva Barbaru kod sebe da uz sveće i vino porazgovaraju o Džebri. Izet se buni protiv Damirove želje da se pomiri sa Barbarom, te postavlja vajrles kameru kako bi ih špijunirao i pokušao sprečiti njihovu vezu. Gledajući snimke kamere, otkriva da se Faruk drogira.

Pojava Samira Fazlinovića, Barbare Fazlinović i Jureta Zaklana. 
2488 "Zdrav čovjek ima hiljadu želja... (2. deo)" Feđa IsovićElmir Jukić3 Jul 2016

Serija „Begova kuća“ se i dalje snima iako Faruk sve lošije izgleda. Svi primečuju da sa njim nešto nije u redu. Izet, špijunirajući veb kamerom, otkriva da se Faruk drogira. I to intravenozno. Stoga ubeđuje Damira da zove dr. Đurička. Kako Mariji ništa ne može promaći, tako i ovaj put, ona zavirivši u Janjinu fasciklu saznaje pravi uzrok Farukovog lošeg stanja.

Pojava Samira Fazlinovića i Barbare Fazlinović. 
2499 "Bolestan samo 999 (3. deo)" Feđa IsovićElmir Jukić4 Jul 2016

Farukovo stanje je bolje, rak se povukao i nema ni metastaze, ali Faruk to ne govori Izetu i Damiru jer mu je lepo što ga uslužuju, međutim stvari će se zakomplikovati kada Damir od Janje sazna pravu priču.

Pojava Samira Fazlinovića i Barbare Fazlinović. 
25010 "U laži su kratke noge" Feđa IsovićElmir Jukić5 Jul 2016

Faruk ima novu devojku – Vesnu. Međutim, i nije baš srećan jer mora Vesnu da prati na raznim kulturnim događajima. Ali nakon što ga poznati ženski časopis proglasi najpoželjnijim neženjom, on to vidi kao idealnu priliku da ostavi Vesnu, a da ne ostane bez seksa...

Pojava Samira Fazlinovića, Barbare Fazlinović i DŽeme Fazlinovića. 
25111 "Kad žive skupa, životinje se zavole, a ljudi se zamrze" Feđa IsovićElmir Jukić6 Jul 2016

Faruk je, iz straha da ne ostari sam, zaprosio Vesnu. Izet i Damir ga u tome ovaj put podržavaju. Izet mu čak kupuje i prsten. Međutim, Vesnina baka ne želi da joj se unuka uda. Baka se bavi vradžbinama, pa greškom umesto na Faruka, baci kletvu na Damira. I dok je Damir osut, bez zuba i u gipsu, Vesna i Faruk ipak raskidaju veridbu. Međutim, i Milena bi da se uda, ali Izet baš i ne bi.

Pojava Samira Fazlinovića, Senade Fukić i Barbare Fazlinović. 
25212 "Dobro je teško vidjeti, a lako se pozna" Feđa IsovićElmir Jukić7 Jul 2016

Faruk bi da se napokon skrasi i oženi. Izet priznaje da su pogrešili sa Senadom i nagovara Faruka da bude uporan. Možda bi se Faruk i Senada pomirili, da Marija u želji da napravi Đoleta ljubomorni, nije poljubila Faruka. Izet i Damir imaju dogovor da svaki drugi dan ustupaju stan jedan drugome. Medutim, Izet je to... njegove planove nikakvi dogovori ne mogu poremetiti.

Pojava Samira Fazlinovića, Senade Fukić i Barbare Fazlinović. 
25313 "Kad čovjek tona i za vrelo gvožđe se hvata" Feđa IsovićElmir Jukić8 Jul 2016

Nova devojka se pojavljuje u Sarajevo. Po zanimanju je čobanica iz Šumadije. Izet i ona razgovara sa Izetom, a Faruk, Damir i Samir ne mogu očima da veruju. Ista devojka posle prilazi Faruku i govori da želi da ga upozna, ali na drugi način od Izeta.

Pojava Samira Fazlinovića, Senade Fukić i Barbare Fazlinović. 
25414 "Gdje žena buči, tu muško muči" Feđa IsovićElmir Jukić9 Jul 2016

Na vrata stana Fazlinovića dolazi devojka iz San Rema, Jelena, koja govori da je Izetova vanbračna ćerka. Radi se DNK analiza i ispada da ona jeste Izetova ćerka. Još kad kaže da naručuje rakiju iz Popovog Polja, Izet je 100% siguran da je to njegova ćerka.

Pojava Samira Fazlinovića. 
25515 "Dok je muka, biće i hajduka" Feđa IsovićElmir Jukić10 Jul 2016

Avdija je drugačiji na snimanju serije. Mimena iz pravog života i iz serije, a ponekad dolazi pijan. Faruk otkriva da je to zbog njegove polusestre Jelena za kojom je Avdija lud.

Pojava Samira Fazlinovića i Senade Fukić. 
25616 "Žena treba da je što gluplja, a drvo što tvrđe" Feđa IsovićElmir Jukić11 Jul 2016

Avdija na sve načine pokušava da kaže Jeleni da je voli i zato je juri po celom gradu, a ona od njega konstantno beži. Nakon toga govori Izetu u lice da bi hteo da se oženi Jelenom.

Pojava Samira Fazlinovića. 
25717 "Bogatstvo mijenja ćud, rijetko na bolje" Feđa IsovićElmir Jukić12 Jul 2016

Faruk je u San Remu video jednu gospođu koja je nasledila bogatstvo od svog muža i pokazao ju je Izetu, koji već zna pomenutu. Međutim, kasnije se otkrilo da je ta gospođa svoje bogatstvo podelila u dobrotvorne svrhe, a zadržala svoju penziju.

Pojava Samira Fazlinovića. 
25818 "Jezik laže, srce istinu kaže" Feđa IsovićElmir Jukić13 Jul 2016

Damir pokušava da učini Ladu ljubomornom na Izetov savet da bi tako sve više išla za njim. Međutim, Lada ga je provalila i onda su završili ponovo zajedno.

Pojava Senade Fukić. 
25919 "Gladan pas i na gazdu laje" Feđa IsovićElmir Jukić14 Jul 2016

Zora besna dolazi sa Ladom kod Fazlinovića sa optužbom da joj je Damir napravio dete. Lada odlazi da radi test na trudnoću u kupatilu i tamo krene da poprska test sa nekoliko kapljica vode da bi dokazala da nije trudna, ali test upada u WC šolju. Test u sobi kasnije ispada pozitivan, ali na osobu koja je poslednja koristila WC šolju-Zoru.

Pojava Barbare Fazlinović. 
26020 "Bolje svoje jaje, nego tuđa kokoš" Feđa IsovićElmir Jukić15 Jul 2016

Fufeta su udarila kola dok je prelazio pešački prelaz. Marija zove Mariofila da se podigne tužba i sa njim smišlja plan da se podeli zarada izmađu Fufeta, njega i nje, ali tako da fufe dobije 10%. Međutim, kasnije dolazi do iznenađujućeg obrta.

Pojava Samira Fazlinovića, Mariofila Šesta i DŽeme Fazlinovića. 
26121 "Daj mi znanje, daću ti imanje" Feđa IsovićElmir Jukić16 Jul 2016

Milorad je smislio plan kako da isprepada Izeta na smrt, a u isto vreme da mu se osveti što mu je preoteo Željku.

Pojava Samira Fazlinovića. 
26222 "Bez starca nema udarca" Feđa IsovićElmir Jukić17 Jul 2016

Faruk i Izet su u depresiji jer dugo nisu imali ono sa nekom ženom. Kada je Faruk čuo da dr. Đuričko ima pacijentkinju koja se pali na feminizirane muškarce, krenuo je u lov jer je jedna žena koja je zaboravila mobilni kod dr. Đurička došla u San Remo da ga traži, ali ispostaviće se da je to druga žena koja voli muškarce od 70 i preko 70 godina. Izet zabranjuje doktoru da je izleči.

Pojava Samira Fazlinovića. 
26323 "Žedan konj vode ne probira" Feđa IsovićElmir Jukić18 Jul 2016

I Mentor je dobio ulogu u seriji. Međutim, tužan je jer se niko nije javio na njegov oglas za ženu.

Pojava Samira Fazlinovića i Mentora Kosove
26424 "Bolje mrtav pijan, nego mrtav trijezan" Feđa IsovićElmir Jukić19 Jul 2016

Snimljena je i poslednja klapa scena serije "Begova kuća". Ekipa se okupila da proslavi zadnju klapu.

Pojava Samira Fazlinovića.