Klopka za pionira

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Klopka Za Pionira)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Klopka za pionira u studiju u BIGZ-u

Klopka za pionira je noise rock grupa iz Pančeva i Beograda. Osnovali su je 2003. godine Mileta Mijatović (glas, perkusije, autor tekstova) i Damjan Brkić (gitara, mašine, autor muzike).

Veliki doprinos razvoju grupe dali su povremeni član Vladimir Lenhart (bas gitara, trake) i Mark Šnajder, fotograf, vozač i dobrovoljni menadžer grupe. Vuk Palibrk (bubnjevi) i Zoran Jović Letač Đavo (bubnjevi) svirali su u "Klopki" tokom 2004. i 2005. godine. Na početku 2009. godine, grupi se priključio Đurađ Šimić na klavijaturama.

Od snimanja albuma "Dodole", bend nastupa kao četvorka (Mijatović - Brkić - Šimić - Lenhart). "Klopka za pionira" nastoji da iskorači iz okvira popularne muzike, te je razvila svojstven muzički izraz zasnovan na improvizaciji, primeni buke i "saradnji čoveka i mašine". Posebno važnu ulogu u njihovom zvuku imaju angažovani tekstovi. Muzika benda često je opisivana kao neprihvatljiva, pretežno zbog prevelike buke, disonantnosti, neprijatnog vokala, kao i neprijatnih tema o kojima govori.[1]

Veze[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Klopka za pionira”. Arhivirano iz originala na datum 2011-06-28. Pristupljeno 2011-05-03. 

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]