Anđeo uništenja

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Exterminating Angel (film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
El ángel exterminador
Patricia de Morelos i Silvia Pinal u sceni filma
RežijaLuis Buñuel
ProducentGustavo Alatriste
ScenarioLuis Buñuel
Luis Alcoriza
UlogeSilvia Pinal
Enrique Rambal
Claudio Brook
José Baviera
Augusto Benedico
Luis Beristáin
Antonio Bravo
Jacqueline Andere
MuzikaRaúl Lavista
Trajanje93 min.
Zemlja
5. 1962 (1962-05) (Cannes)
Jezikšpanski

El ángel exterminador (sh. Anđeo istrebljivač), u bivšoj Jugoslaviji prikazan pod naslovom Anđeo uništenja, je meksički crno-bijeli igrani film snimljen 1962. godine u režiji Luisa Buñuela, koji se smatra jednim od najuspješnijih i najpoznatijih ostvarenja njegove filmografije.

Protagonisti su pripadnici visokog društva koji uživaju na formalnoj večeri u jednoj bogataškoj palači. Radnja prikazuje kako nakon večere iz nikada objašnjenog razloga nisu u stanju napustiti prostoriju, te kako su, ostavši bez hrane i vode, prisiljeni koristiti svu svoju domišljatost kako bi preživjeli.

Iako se Buñuel kasnije žalio kako je zbog niskog budžeta bio i sam prisiljen improvizirati, odnosno koristiti jeftine umjesto rekvizita koji bi prikazivali bogataški luksuz, Anđeo uništenja je nakon premijere na Kanskom festivalu postigao veliki uspjeh. Kombinacija nadrealizma, crnog humora i društvene satire na račun buržoazije je film učinila jednim od najpopularnijih i najcitiranijih ostvarenja Buñuelovog opusa. Buñuel je, međutim, dijelom i zbog iskustava u ovom filmu, odlučio napustiti Meksiko te ostatak karijere raditi u Evropi.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]