Shannyn Sossamon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Shannyn Sossamon
glumica, plesačica, manekenka, muzičarka
Sossamon na konvenciji San Diego Comic-Con International 2007.
Biografske informacije
RođenjeShannon Marie Kahololani Sossamon
3. 10. 1978. (1978-10-03) (dob: 45)
Honolulu, SAD
Djeca2
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica, plesačica, manekenka, muzičarka
Opus
Djelatni period1997–

Šenin Sosamon (engl. Shannyn Marie Kahololani Sossamon ) je američka glumica, rođena 3. oktobar 1978. godine. Poznata je po glavnim ulogama u filmovima Pravila privlačnosti, 40 dana i 40 noći, Katakombe i Propušten poziv.

Karijera[uredi | uredi kod]

Krajem devedesetih, Šenin se preselila u Los Anđeles sa željom da postane profesionalna plesačica. U početku radila je kao DJ u lokalnim klubovima. Nakon što su je primetili agenti modne agencije, potpisala je ugovor i dobila prve poslove. Ubrzo, pojavila se u spotovima od Daft Punk, The Goo Goo Dolls, Mika Džegera i Šer.

Njena prva uloga bila je u filmu Priča o vitezu u kom je igrao i pokojni glumac Hit Ledžer. Iako joj je pravo ime Šenon, kasnije ga je promenila u Šenin i pod tim imenom glumi.

Usledile su i uloge u filmovima 40 dana i 40 noći u kom je igrao i Džoš Hartnet kao i film koji je Šenin proslavio, Pravila privlačnosti u kom su igrali Džejms Van Der Bik, Džesika Bil i Ijan Samerhalder. Ekranizacija istoimenog romana imala je veliki komercijalni uspeh i dobre kritike. I pored kontroverznih scena silovanja, samoubistva, korišćenja droge i scenama seksa, film je gotovo utrostručio svoj budžet i zaradio 11.819.244 dolara.

Nakon ovog hita, Šenin je igrala i u filmovima Katakombe sa Pink, TV-seriji Bruka sa Kortni Koks Arket i mnogim niskobudžetnik filmovima i serijama.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]