Sestra Nirmala

Izvor: Wikipedia

Sestra Nirmala (rođena 1934.) naslijedila je Majku Terezu kao predstojnica Misionarki milosrđa u martu 1997.

Rođena je kao Nirmala Joshi u porodici brahmina godine 1934. u Ranchiju u istočnom Biharu, dijelu Indije gdje su joj roditelji bili doselili iz Nepala. Sestra Nirmala je kći oficira Indijske vojske rodom iz Nepala.

Obrazovali su je kršćanski misionari u istočnom indijskom gradu Patna, ali je ostala hinduistica sve do dobi od 24 godine kada je doznala o djelovanju Majke Tereze te se preobratila na katoličanstvo.

Sestra Nirmala ima magisterij političkih nauka sa indijskog univerziteta isto kao i obrazovanje za pravnika. Bila je jedna od prvih redovnica kojima je povjerena strana misija, i to u centralnoameričkoj Panami. Kasnije je vodila misije u Evropi i Washingtonu u SAD, prije nego što je odabrana da naslijedi Majku Terezu. Bila je smještena u indijsku Calcuttu, kao čelnica Kontemplativnog krila Reda, gdje redovnice posvećuju život meditaciji.

Izvori[uredi - уреди]

Vanjski linkovi[uredi - уреди]


"Indian-born nun to succeed Mother Teresa", CNN interactive, 17. 03. 1997., pristupljeno 23. 10. 2006..

Carvalho, Nirmala. "Sr Nirmala Joshi: Kolkata today celebrates Mother Teresa’s legacy", AsiaNews.it, 05. 09. 2005., pristupljeno 23. 10. 2006..

Bermejo, Rodolfo. "CATHOLIC WORLD NEWS INTERVIEW WITH MOTHER TERESA'S SUCCESSOR", (republished at EWTN.com), Catholic World News, pristupljeno 23. 10. 2006..


Prethodi:
Mother Teresa
Vrhovni general Misionarki milosrđa
1997–
Slijedi:
trenutno