Serina (Battlestar Galactica)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Serina
lik iz Battlestar Galactica
Tumač/ica ulogeJane Seymour
Informacije
Vrstaljudska
Rodžena
TitulaPilot
Rođenje
Smrt

Serina je izmišljeni lik koji se pojavio u početnim epizodama originalne TV-serije Battlestar Galactica, a koga je tumačila Jane Seymour.

Serina je poznata televizijska novinarka sa planeta Caprica, koja na početku trodijelne pilot-epizode (Saga of a Star World) izvještava o svečanosti potpisivanja mira kojim bi se trebao završiti hiljadujarenski rat između Dvanaest Kolonija i Sajlonaca. Tokom uništenja Dvanaest Kolonija uspjeva preživjeti zajedno sa svojim sinom Boxeyem (sudbina njenog muža i Boxeyevog oca nikad nije navedena), pronašavši utočište na svemirskoj krstarici Galactica uz pomoć kapetana Apolla.

U sljedečoj, dvodijelnoj, epizodi Lost Planet of the Gods Serina se zbližava sa Apollom i sa njime započinje ljuvavnu vezu, a također se kao dobrovoljac, usprkos Apollovog protivljenja, obučava za pilota "Vipera" i uspješno služi nakon što je tajanstvena bolest onesposobila redovne pilote. Serina se također "vezuje" (vjenča) za Apolla u ceremoniji koju vodi Komandant Adama. U istoj epizodi na planeti Kobol bude ranjena u zasjedi od sajlonskog centuriona te kasnije na Galactici umire od ozljeda. Apollo je duboko pogođen tim događajem te ga poručnik Sheba kasnije optužuje da prilikom akcija namjerno želi umrijeti.

Pozadina[uredi | uredi kod]

Serina je originalno bila zamišljena kao stalni lik u seriji, ali je Jane Seymour smatrala kako bi je redovni televizijski nastup previše sputao, odnosno spriječio da nastupa u cjelovečernjim filmovima. Zbog toga je odlučeno da se njen lik likvidira. U originalnoj verziji je Serina trebala umrijeti od trovanja hranom, ali su producenti zaključili da bi to bilo previše deprimirajuće za televizijsku publiku.

Redizajnirana serija[uredi | uredi kod]

Lik Serine je jedan od onih koji nema neposredni ekvivalent u redizajniranoj seriji. Najbliže tome je lik Shevon, koji predstavlja svojevrsni amalgam Serine i Cassiopeje, koja kao prostitutka pruža usluge Leeju Adami i s čijom se kćeri Payom on zbliži isto kao što se Kapetan Apollo zbližio sa Boxeyem.