Poručnik Boomer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Poručnik Boomer
lik iz Battlestar Galactoca
Tumač/ica ulogeHerbert Jefferson, Jr.
Informacije
Vrstaljudska
Rodmuškarac
TitulaPoručnik/Pukovnik
Rođenje
Smrt

Poručnik Boomer, kasnije poznat kao Pukovnik Boomer, je izmišljeni lik iz originalne verzije Battlestar Galactica i njenog nastavka Galactica, a koga je tumačio Herbert Jefferson, Jr.

Boomer se u seriji pojavljuje kao poručnik u Kolonijalnoj službi, a čija su specijalnost strojarstvo i komunikacije. Usprkos toga je stekao reputaciju asa kao pilot "Vipera", posebno se istakavši na Ledenoj stanici Thule. Zbog toga je Boomer, između ostalog, bio odabran za misiju na smrznutoj planeti prikazanoj u epizodi Gun on Ice Planet Zero.

U novelizaciji kojom je Robert Thurston književno obradio pilo-film Battlestar Galactica: The Saga Of A Star World, Boomer je prikazan kao stratstveni čitač koji najveći slobodnog vremena provodi uz knjige, kao i nesklonost da se kladi u ništa "što nije sigurno".

Za vrijeme događaja prikazanih u Galactica 1980, Boomer je napredovao do čina pukovnika, kao i prvog oficira na Galactici.

Boomer se pojavljuje i kao lik u romanima Richarda Hatcha, gdje još uvijek služi kao pilot "Vipera" i ima čin majora.

Redizajnirana serija[uredi | uredi kod]

Lik inspiriran Boomerom se pojavljuje i u redizajniranoj TV-seriji gdje je uveden pod imenom Sharon "Boomer" Valerii (a koga tumačiGrace Park. Lik se u značajnoj mjeri razlikuje od originalnog Boomera: ona je ženskog spola; "Boomer" je njen pozivni znak a ne pravo ime; a na kraju se otkrije da je sajlonski agent spavač, jedna od brojnih kopija sajlonskog modela poznatog kao Broj Osam.