Popis decenija

Izvor: Wikipedia

Ovo je popis decenija, odnosno decenija kojima su posvećeni posebni članci u ovoj Wikipediji.

Za vrijeme 20. vijeka je postalo popularno označavati decenije kao historijske periode koji sadrže specifične kulturne karakteristike, pa se određeni tehnološki, kulturni i drugi fenomeni ponekad smatraju sinonimom za određene decenije.

Vijek Decenije
17. pne. 1690-e pne. 1680-e pne. 1670-e pne. 1660-e pne. 1650-e pne. 1640-e pne. 1630-e pne. 1620-e pne. 1610-e pne. 1600-e pne.
16. pne. 1590-e pne. 1580-e pne. 1570-e pne. 1560-e pne. 1550-e pne. 1540-e pne. 1530-e pne. 1520-e pne. 1510-e pne. 1500-e pne.
15. pne. 1490-e pne. 1480-e pne. 1470-e pne. 1460-e pne. 1450-e pne. 1440-e pne. 1430-e pne. 1420-e pne. 1410-e pne. 1400-e pne.
14. pne. 1390-e pne. 1380-e pne. 1370-e pne. 1360-e pne. 1350-e pne. 1340-e pne. 1330-e pne. 1320-e pne. 1310-e pne. 1300-e pne.
13. pne. 1290-e pne. 1280-e pne. 1270-e pne. 1260-e pne. 1250-e pne. 1240-e pne. 1230-e pne. 1220-e pne. 1210-e pne. 1200-e pne.
12. pne. 1190-e pne. 1180-e pne. 1170-e pne. 1160-e pne. 1150-e pne. 1140-e pne. 1130-e pne. 1120-e pne. 1110-e pne. 1100-e pne.
11. pne. 1090-e pne. 1080-e pne. 1070-e pne. 1060-e pne. 1050-e pne. 1040-e pne. 1030-e pne. 1020-e pne. 1010-e pne. 1000-e pne.
10. pne. 990-e pne. 980-e pne. 970-e pne. 960-e pne. 950-e pne. 940-e pne. 930-e pne. 920-e pne. 910-e pne. 900-e pne.
9. pne. 890-e pne. 880-e pne. 870-e pne. 860-e pne. 850-e pne. 840-e pne. 830-e pne. 820-e pne. 810-e pne. 800-e pne.
8. pne. 790-e pne. 780-e pne. 770-e pne. 760-e pne. 750-e pne. 740-e pne. 730-e pne. 720-e pne. 710-e pne. 700-e pne.
7. pne. 690-e pne. 680-e pne. 670-e pne. 660-e pne. 650-e pne. 640-e pne. 630-e pne. 620-e pne. 610-e pne. 600-e pne.
6. pne. 590-e pne. 580-e pne. 570-e pne. 560-e pne. 550-e pne. 540-e pne. 530-e pne. 520-e pne. 510-e pne. 500-e pne.
5. pne. 490-e pne. 480-e pne. 470-e pne. 460-e pne. 450-e pne. 440-e pne. 430-e pne. 420-e pne. 410-e pne. 400-e pne.
4. pne. 390-e pne. 380-e pne. 370-e pne. 360-e pne. 350-e pne. 340-e pne. 330-e pne. 320-e pne. 310-e pne. 300-e pne.
3. pne. 290-e pne. 280-e pne. 270-e pne. 260-e pne. 250-e pne. 240-e pne. 230-e pne. 220-e pne. 210-e pne. 200-e pne.
2. pne. 190-e pne. 180-e pne. 170-e pne. 160-e pne. 150-e pne. 140-e pne. 130-e pne. 120-e pne. 110-e pne. 100-e pne.
1. pne. 90-e pne. 80-e pne. 70-e pne. 60-e pne. 50-e pne. 40-e pne. 30-e pne. 20-e pne. 10-e pne. 0-e pne.
1. 0-e 10-e 20-e 30-e 40-e 50-e 60-e 70-e 80-e 90-e
2. 100-e 110-e 120-e 130-e 140-e 150-e 160-e 170-e 180-e 190-e
3. 200-e 210-e 220-e 230-e 240-e 250-e 260-e 270-e 280-e 290-e
4. 300-e 310-e 320-e 330-e 340-e 350-e 360-e 370-e 380-e 390-e
5. 400-e 410-e 420-e 430-e 440-e 450-e 460-e 470-e 480-e 490-e
6. 500-e 510-e 520-e 530-e 540-e 550-e 560-e 570-e 580-e 590-e
7. 600-e 610-e 620-e 630-e 640-e 650-e 660-e 670-e 680-e 690-e
8. 700-e 710-e 720-e 730-e 740-e 750-e 760-e 770-e 780-e 790-e
9. 800-e 810-e 820-e 830-e 840-e 850-e 860-e 870-e 880-e 890-e
10. 900-e 910-e 920-e 930-e 940-e 950-e 960-e 970-e 980-e 990-e
11. 1000-e 1010-e 1020-e 1030-e 1040-e 1050-e 1060-e 1070-e 1080-e 1090-e
12. 1100-e 1110-e 1120-e 1130-e 1140-e 1150-e 1160-e 1170-e 1180-e 1190-e
13. 1200-e 1210-e 1220-e 1230-e 1240-e 1250-e 1260-e 1270-e 1280-e 1290-e
14. 1300-e 1310-e 1320-e 1330-e 1340-e 1350-e 1360-e 1370-e 1380-e 1390-e
15. 1400-e 1410-e 1420-e 1430-e 1440-e 1450-e 1460-e 1470-e 1480-e 1490-e
16. 1500-e 1510-e 1520-e 1530-e 1540-e 1550-e 1560-e 1570-e 1580-e 1590-e
17. 1600-e 1610-e 1620-e 1630-e 1640-e 1650-e 1660-e 1670-e 1680-e 1690-e
18. 1700-e 1710-e 1720-e 1730-e 1740-e 1750-e 1760-e 1770-e 1780-e 1790-e
19. 1800-e 1810-e 1820-e 1830-e 1840-e 1850-e 1860-e 1870-e 1880-e 1890-e
20. 1900-e 1910-e 1920-e 1930-e 1940-e 1950-e 1960-e 1970-e 1980-e 1990-e
21. 2000-e 2010-e 2020-e 2030-e 2040-e 2050-e 2060-e 2070-e 2080-e 2090-e