Milica Martinović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Milica Martinović (Nikšić, Crna Gora, 1960) je crnogorska ljekarka, pedijatrica i redovna profesorka Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Uloga i značaj primjene inhalacionih glikokortikoida u prevenciji dječje astme“ odbranila je 2000. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Magistarski rad „Komparativna studija etiopatogenetskih i kliničkih parametara bronhijalne astme sa efektima terapije u kontinentalnom i priobalnom dijelu Crne Gore“ odbranila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 1997. godine. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 1983. godine.

Specijalistički staž iz pedijatrije je obavljala u bolnici u Nikšiću, Kliničko-bolničkom centru "Rebro" Sveučilišta u Zagrebu i u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Republike Srbije Univerziteta u Beogradu. Specijalistički ispit je položila 1992. godine.

Od 1999. godine zaposlena je na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Zavodu za patološku fiziogiju i laboratorijsku medicinu. 2013. godine je izabrana u zvanje redovne profesorice.

Objavila je preko 50 radova u međunarodnim, regionalnim i nacionalnim časopisima i na međunarodnim i domaćim kongresima i konferencijama. Rukovoditeljka je i članica istraživačkog tima u nekoliko međunarodnih projekata.

Izabrana bibliografija[uredi | uredi kod]