Les Inconnus dans la maison (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu


Les Inconnus dans la maison
RežijaHenri Decoin
ProducentAlfred Greven
ScenarioHenri-Georges Clouzot
PredložakLes Inconnus dans la maison; autor:
Georges Simenon
UlogeRaimu
Juliette Faber
MuzikaRoland-Manuel
FotografijaJules Kruger
MontažaMarguerite Beaugé
StudioContinental-Films
Datum(i) premijere
14. 5. 1942 (1942-05-14)
Trajanje92 min.
ZemljaVišijevska Francuska Francuska
Jezikfrancuski

Les Inconnus dans la maison (sh. Stranci u kući) je francuski crno-bijeli igrani film snimljen 1942. godine u režiji Henrija Decoina. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Georgesa Simenona. Protagonist, čiji lik tumači Raimu, je proslavljeni ali alkoholu skloni advokat koji godinama živi u zabačenoj provincijskoj kući. Radnja prikazuje kako ona postane poprište ubistva, a on sam preuzima obranu osumnjičenog, za koga se ipostavi da je prijatelj njegove kćeri tinejdžerke (čiji lik tumači Juliette Faber).

Film je snimljen u doba njemačke okupacije, te je nakon Drugog svjetskog rata bio predmetom kritika zabrana zbog toga što se jedan od članova razbojničke bande nosi jevrejsko ime "Ephraim Luska", odnosno što se time, navodno, promicao antisemitizam. Decoin je zbog toga pokušao taj problem riješiti naknadnom sinkronizacijom u kojoj je "Ephraimu" promijenjeno ime u "Julien", ali je Raimu u međuvremenu umro, te je "Ephraim" ostala u scenama u kojima njegov lik izgovara replike.

Godine 1992. je u Francuskoj snimljen remake pod naslovom L'Inconnu dans la maison sa Jean-Paulom Belmondom u glavnoj ulozi. Godine 1967. je pod naslovom Stranger in the House bio snimljen film u Britaniji, a 1997. pod istim naslovom i u SAD.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Liens externes[uredi | uredi kod]