La ley del silencio

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La ley del silencio
Drugi nazivThe Law of Silence
Žanrdrama
Formattelenovela
ScenarioHuana Uribe
RežijaKarlos Gaviria
NastupajuFlora Martinez
Hose Anhel Ljamas
Rodrigo de la Rosa
Juli Giliberti
Uvodna temaSebastián Velilla – "Corazón en Llamas"
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/cišpanski
Broj epizoda32
Produkcija
Izvršni producent(i)Karlos Gonzalez
Producent(i)Karlos Sotomajor
Trajanje43 minuta (približno)
DistributerTelemundo Internacional
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje15. mart 2005. – 6. maj 2005.

La ley del silencio (doslovno:"Zakon ćutanja") je američka telenovela produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2005. godine.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Četiri godine nakon što se opredelio da bude sveštenik, Havijer se susreće sa Natalijom, svojom nekadašnjom ljubavi, koja se vratila u Hjuston kako bi ga zamolila za posebnu uslugu: da obavi ceremoniju njenog crkvenog venčanja sa čovekom koga voli. Havijer prihvata, bez obzira na jačinu svojih osećanja koja se bude prisustvom njene blizine. Međutim, trenutak pre nego što su mladenci proglašeni venčanima, Magdalena, nevestina sestra, ustaje kako bi saopštila da je trudna i da je otac deteta koje nosi ni manje ni više nego Fernando, Natalijin verenik. Venčanje se otkazuje, mladoženja je besan, i nakon nekoliko minuta Magdalena je otkrivena u nesvesti, gotovo u predsmrtnom stanju. Fernando je uhapšen, jedini je osumnjičeni. Natalija napušta svoju kuću i prelazi da živi kod Havijera koji joj nudi potpunu zaštitu. Ta zajednica, polako ali sigurno, proživljava osećanja koja su se činila zaboravljnjnim, no nikada se nisu upustili u jače odnose pri čijem dostizanju ih je sprečavala Havijerova vera prema Fernandu koja je toliko velika i čista koliko i sama njegova vera prema crkvenoj službi.

Natalija se bori kako bi zaboravila svoju staru ljubav i trudi se dokazati nevinost svog verenika u koga slepo veruje, dok joj se rođena sestra za čiju je nesreću on optužen nalazi u komi. Dolaskom suđenja, Magdalena se budi i potvrđuje sudiji da Fernando jeste osoba koja ju je napala. Tada Havijer, videći prevarenom jedinu ženu koju je istinski voleo, uviđa da mu život daje poslednju ljubavnu priliku, te se dvoumi da li nastaviti sveštenički život ili ostaviti sve zbog ljubavi. Međutim, ni on a ni Natalija, ni ne slute da je sve što ih je ponovo spojilo ustvari samo Magdalenin plan kojim je želela da razdvoji svoju sestru od čoveka u koga je oduvek bila zaljubljena.

Hoće li se isplatiti Havijerova želja da napusti sveto zanimanje zbog ljubavi prema Nataliji, onda kada prestane da važi zakon ćutanja i sazna se da je Fernando ustvari nevin?

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Likovi
Flora Martinez Natalija Agire
Hose Anhel Ljamas Havijer Kastro
Rodrigo de la Rosa Fernando Kardenas
Đuli Giliberti Magdalena Agire
Hoakin Herardo Pedro
Isabela Kamil Hulija
Mara Kroato Isabel
Huan Pablo Gamoa Leopoldo
Monika Lopera Adela
Lumi Kavazos Klemensija
Hulio Braćo Anhel
Omar Fjero Francisko
Liz Gallardo Manuela
Eliana Aleksander Amparo
Ćela Arias Klotilde
Hose Bardina Arturo
Kora Kardona Mersedes
Alehandro Čaban Tomas
Roger Kudnej Mejer
Merlon Lara Džimi
Maurise Ripke Sata
Fernanda Romero Virhinija
Serhio Romero Sebastijan
Lilian Tapia Gvadalupe
Henri Zaka Luis Alberto
Karolina Vengoeća Dženifer Gonzalez

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]