L'orribile segreto del dr. Hichcock

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
L'orribile segreto del dr. Hichcock
originalni italijanski poster
RežijaRiccardo Freda
ProducentLuigi Carpentieri
Ermanno Donati
Louis Mann
ScenarioErnesto Gastaldi
Perry Julyan
UlogeRobert Flemyng
Barbara Steele
Silvano Tranquilli
Maria Teresa Vianello
MuzikaRoman Vlad
FotografijaDonald Green
Raffaele Masciocchi
MontažaDonna Christie
Ornella Micheli
Datum(i) premijere
30. 6. 1962 (1962-06-30)
Trajanje76 min.
Zemlja Italija
Jezikitalijanski

L'orribile segreto del dr. Hichcock (sh. Stravična tajna dr. Hichcocka) je italijanski horor film snimljen 1962. godine u režiji Riccarda Frede. Naslovni lik, koga tumači Robert Flemyng je prof. Bernard Hichcock, naučnik u viktorijanskom Londonu koji je koristio razne farmaceutske preparate u svrhu bizarnih nekrofilskih rituala sa svojom suprugom Margerithom (čiji lik tumači Maria Teresa Vianello), a koji su skončali njenom smrću od predoziranja. Protagonistica, čiji lik tumači Barbara Steele, je Cynthia, njegova druga supruga, koja nakon dolaska u dom Hichcockovih postaje svjedokom niza zastrašujućih događaja.

L'orribile segreto del dr. Hichcock, koji je snimljen za dvadesetak dana u jednoj rimskoj vili, se često navodi kao jedan od najeksplicitnijih homagea slavnom britanskom sineastu Alfredu Hitchcocku u historiji filma. Osim što je naslovni lik dobio ime po njemu (i njegovom kompozitoru Bernardu Herrmannu, zaplet se velikim dijelom oslanjao na motive iz njegovih klasičnih filmova Rebecca i Psycho. Motiv nekrofilije je, međutim, predstavljao novost, a neki autori danas špekuliraju da je L'orribile segreto tadašnju cenzuru prošao isključivo zato što se žanr horora tada nije shvaćao ozbiljno.

Freda je sljedeće godine snimio svojevrsni "nastavak" pod naslovom Lo spettro, koji, osim što se u njemu također nastupa Steele, a jedan od likova koristime ime "Hichcock", nema previše veze sa L'orribile segreto.

Izvori[uredi | uredi kod]


Literatura[uredi | uredi kod]

  • Hughes, Howard (2011). Cinema Italiano - The Complete Guide From Classics To Cult. London - New York: I.B.Tauris. ISBN 978-1-84885-608-0. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]