Klub Uljanik

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Klub Uljanik je disco klub s najdužom tradicijom urbanog kluba na području bivše Jugoslavije, otvoren 1965. u Puli.

Jedan je od glavnih pulskih destinacija za zabavu, a zasigurno glavna destinacija za završetak zabave svaki vikend[1]. Nalazi se u Dobrilinoj ulici u samom centru Pule odmah uz južnu stranu Mornaričkog kasina, uz sjeverozapadno podnožje Monte Zara.

Klub je podijeljen na tri dijela: mala i velika sala te prostrana ljetna terasa. Kako je klub prvenstveno rockerski, u maloj sali se pušta lagani stariji strani rock i hrvatski hitovi (Prljavo kazalište, Hladno pivo, Gustafi...) te ponekad pokoja navijačka himna. U velikoj sali mogu se čuti zvuci dancea, r'n'b-a, techna, a pred kraj i hrvatski rock.

U Uljanik većinom zalaze studenti, no zapravo se može naći bilo koga bilo kad. Glavni studentski dan je četvrtak kada se održava Student party, dok su subotom matineje za srednjoškolce. Susreti generacija okupljaju one u srednjim godinama, kada pultove preuzimaju DJ-evi koji su ondje prethodno radili. Petkom su uobičajeni koncerti manje poznatih, ali kvalitetnih bendova iz Istre i šire. Preko ljeta može se naći i puno turista u potrazi za hrvatskom zabavom.

Osim najvažnijeg tjednog događaja Student partyja koji se tradicionalno od 2001. godine održava četvrtkom, te Susreta generacija koji se održavaju četiri puta godišnje, treba spomenuti i Tribute koncerte, poput Queen tribute i Guns N' Roses tribute, koji lako napune veliku salu.

U Uljaniku često koncerte imaju poznate hrvatske grupe poput Leta 3 ili Gustafa.

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]