In the Hands of the Prophets

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
In the Hands of the Prophets
Epizoda serije Star Trek: Deep Space Nine
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 20
RežijaDavid Livingston
ScenarioRobert Hewitt Wolfe
MuzikaDennis McCarthy
FotografijaMarvin Rush
Produkcijski kod420
Originalno emitiranje20. 6. 1993 (1993-06-20)
Kronologija epizode
← Prethodna
"Duet"
Sljedeća →
"The Homecoming"
Lista epizoda Star Trek: Deep Space Nine

In the Hands of the Prophets (sh. U rukama Proroka) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, premijerno emitirana 20. juna 1993. godine. Predstavlja posljednju epizodu prve sezone. Radnja prikazuje kako nastojanje Keiko O'Brien da djecu u školi na DS9 podučava o crvotočini na temelju nauke a ne bajoranske religije dovede do sukoba sa bajoranskim vjerskim fanaticima.

Epizoda je bila zamišljena kao svojevrsni nastavak prve epizode Emissary, odnosno nastojanje da se istraže religijske implikacije činjenice da je Benjamin Sisko ispunio drevna bajoranska proročanstva, a zbog čega, na svoju vlastitu neugodu, postaje predmet štovanja Bajoranaca. Scenarist Robert Hewitt Wolfe je inspiraciju za scenario dijelom pronašao i u vlastitom katoličanstvu odnosno historiji Katoličke crkve u 15. i 16. vijeku, te u tada aktualnim raspravama o obrazovanju u SAD.

Ugledna glumica Louise Fletcher i Philip Anglim se prvi put pojavljuju u ulogama suparničkih bajoranskih vjerskih vođa, koji će se nakon toga često pojavljivati u kasnijim epizodama serije.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]