Gone for Goode

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Gone for Goode
Epizoda serije Homicide: Life on the Street
scena iz epizode u kojoj Crosetti i Lewis istražuju poprište zločina
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 1
RežijaBarry Levinson
ScenarioPaul Attanasio
FotografijaWayne Ewing
Produkcijski kod101
Originalno emitiranje31. 1. 1993 (1993-01-31)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
Sljedeća →
"Ghost of a Chance"
Lista epizoda Homicide: Life on the Street

Gone for Goode'[α 1] je prva epizoda američke policijske TV-serije Homicide: Life on the Street, premijerno prikazana 31. januara 1993. godine. Radnja prikazuje kako Tim Bayliss, detektiv baltimorske policije, postaje novi član Odjela za ubistva te kao svoj prvi slučaj dobiva po njega traumatično ubistvo 10-godišnje djevojčice Adene Watson; istovremeno detektivi Crosetti i Lewis počinju istraživati neobične slučajeve smrti muškaraca za koje sumnjaju da su bili ubijeni od crne udovice, odnosno žene koja se sa njima vjenčavala samo da bi naslijedila njihov novac i pokupila životno osiguranje.

Epizoda, za koju je scenario napisao tvorac serije Paul Attanasio, a režirao izvršni producent Barry Levinson, je premijerno prikazana nedugo nakon Superbowla i bila je najgledanija u prvoj sezoni, iako je mreža NBC ispočetka bila nezadovoljna rezultatima. Levinson je za režiju epizode dobio nagradu Emmy.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Igra riječi, koja bi se grubo mogla prevesti kao "Otišli zauvijek" ("Gone for Good" na engleskom jeziku), odnosno "Otišli za Goode", pri čemu je Goode prezime jednog od likova)

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]