Denise Crosby

Izvor: Wikipedia

Denise Crosby

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Denise Crosby 2003.

Lični podaci
Ime po rođenju Denise Michelle Crosby
Rođenje 24. novembar 1957. (1957-11-24) (dob: 57)
Hollywood, SAD
Bračni drug(ovi) Geoffrey Edwards (vj. 1983–1990) «start: (1983)–end+1: (1991)»"Brak: Geoffrey Edwards to Denise Crosby" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Denise_Crosby)(razvod)
Ken Sylk (vj. 1995–) «start: (1995)»"Brak: Ken Sylk to Denise Crosby" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Denise_Crosby)
Profesionalna karijera
Period aktivnosti 1979 –
Internetska stranica http://www.denisecrosby.net

Denise Michelle Crosby (24. novembar 1957 - ) je američka glumica, najpoznatija po ulozi šefice sigurnosti Tashe Yar u TV-seriji Star Trek: The Next Generation.

Rođena je u Hollywoodu kao dijete glumca Dennisa Crosbyja i Marylin Scott; njen djed po ocu je znameniti glumac i pjevač Bing Crosby. Pohađala je srednju školu Le Conte zajedno sa Ritom Wilson. Postala je zapažena ulogom u sapunici Days of Our Lives, a prvi filmski nastup joj je bio u akcionom trileru 48 Hrs. Nakon što je angažirana u Star Treku, bila je nezadovoljna svojom ulogom te je odlučila napustiti seriju poslije prve sezone, zbog čega je njen lik likvidiran. Međutim, sa vremenom je Tasha Yar stekla popularnost među trekkiejema a i sama Crosby je zažalila zbog svoje odluke; producentima je izrazila želju da ponovno glumi Tashu Yar, na što su joj izašli u susret s epizodama smještenima u paralelne univerzume gdje je Yar još uvijek živa. Poslije je nastupala i u fanovskoj Internet-seriji Star Trek: Phase II kao Jena Yar, baka Tashe Yar.

Poklonicima TV-serije Dexter je, pak, poznata po maloj ulozi bolničarke-ubice koja postaje prva Dexterova žrtva.

Reference[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]