Club Deportivo Guadalajara

Izvor: Wikipedia
Guadalajara
Club Guadalajara crest.svg
Puno ime kluba Club Deportivo Guadalajara
S.A. de C.V.
Nadimak Chivas (Jarci)
Rebaño Sagrado (Sveto krdo)
Chivas Rayadas (Ošišani jarci)
Osnovan 1906
Stadion Estadio Jalisco, Guadalajara
Kapacitet 56.713
Predsjednik Meksiko Jorge Vergara
Trener Meksiko José Manuel de la Torre
Adresa
Liga Primera División de México
Plasman 05/06 Apertura 2006
Boje ekipe Boje ekipe Boje ekipe
Boje ekipe
Boje ekipe
 
Domaći dres
Boje ekipe Boje ekipe Boje ekipe
Boje ekipe
Boje ekipe
 
Gostujući dres

Club Deportivo Guadalajara, isto tako poznat kao Guadalajara i obično nazivan Chivas (Jarci), odnosno kao Svemeksički tim je meksički sportski klub. Iako je aktivan i u košarci, tenisu i biciklizmu, najpoznatiji je po svom profesionalnom nogometnom klubom. Nogometni tim je poznat kao S.A. de C.V. (Sociedad Anónima), odnosno trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću pravno odvojeno od glavnog sportskog kluba.

Guadalajara je jedini nogometni klub u meksičkoj historiji koji je imao samo igrače rođene u Meksiku. Guadalajara igra u Prvoj meksičkoj ligi te se smatra najpopularnijim klubom u Meksiku. Smatra se i najuspješnijim klubom u meksičkoj fudbalskoj historiji, s obzirom da je 11 puta osvojio nacionalno prvenstvo, jedno više od Américe.

Njegov glavni suparnik je América (v. el Superclásico), također popularan klub, a čiji se zajednički mečevi smatraju nacionalnim derbijem. (U tome su slični s mečevima Boca Juniors-River Plate, Real Madrid-Barcelona, Internazionale-Milan ili Celtic-Rangers). Klub je prilično popularan u SAD, što je dovelo do stvaranja tzv. ekspanzijskom tima u Major League Soccer, poznatog pod nazivom Chivas USA , a čiji su igrači i iz Meksika i iz SAD. Svoj 11. profesionalno prvenstvo su Chivas osvojili 10.12. 2006.

Vanjske veze[uredi - уреди]