aKING

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

aKING
Podaci
MestoKaapstad, Južna Afrika
Žanrrock
Aktivni period2007 – danas
Vezani članciDie Heuwels Fantasties, Fokofpolisiekar
Članovi
Laudo Liebenberg
Andrew Davenport
Hennie van Halen
Jaco Venter
Bivši članovi
Hunter Kennedy
VebsajtSlužbena stranica

aKING je južnoafrički melodični rock sastav iz Bellvillea, predgrađa Kaapstada. Pjevaju na engleskom jeziku. Sastav je nastao u studenome 2007. godine. Osnovali su ga Hunter Kennedy i Jaco 'Snakehead' Venter, obojica članovi bellvillskoga Fokofpolisiekara, u suradnji sa Laudom Liebenbergom (vokali i gitara) i Henniejem Van Halenom (bass gitara).

Povijest[uredi | uredi kod]

Prvi studijski album sastava, Dutch Courage je izašao 2008. godine, a zatim je uslijedio i drugi album, Against All Odds početkom 2009. godine.[1] Sastav je gostovao diljem Južne Afrike, nastupajući na velikim festivalima kao što su Oppikoppi i Coke Zero Fest 2009. godine, gdje su dijelili binu sa međunarodnim imenima kao što su Oasis, Snow Patrol i Panic! at the Disco. Glazba sastava (kao npr. njihova prva singlica The Dance) se puštala na većim južnoafričkim radio postajama, uključujući 5FM, KFM i radio postaje na kampusima diljem zemlje.

Godine 2009., aKING su letjeli do Argentine da bi snimili glazbeni spot za svoju singlicu, You and I. Pred kraj 2008. godine, sastav je snimio tri pjesme za projekt nazvan In The Twilight, koji su uradili u suradnji sa kaapstadskim produkcijskim kućama Ghetto Vibrations, Khayelitsha United Mambaso i Thokozani Brothers. aKING je povezan sa "bratskim" sastavima Fokofpolisiekar, Die Heuwels Fantasties i Van Coke Kartel, koji često nastupaju zajedno u sklopu svog konceptualnog projekta, VanFokKingTasties. Početkom 2010. godine, Andrew Davenport, vokalista, bass gitarista i prijatelj sastava je zamijenio Huntera Kennedyja na gitari. Sastav je izbacio svoj treći studijski album The Red Blooded Years u ožujku 2011. godine. Sastav se pojavio u SABC 2 sapunici 7de Laan početkom listopada 2015. godine.

Članovi sastava[uredi | uredi kod]

Trenutni članovi[uredi | uredi kod]

Bivši članovi[uredi | uredi kod]

Diskografija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]