Univerzitet Chicaga

Izvor: Wikipedia
Disambig.svg Za ostala značenja v. Univerzitet Chicaga (razvrstavanje).
University of Chicago
Datoteka:Uchicagoseal.png

Motto: Crescat scientia; vita excolatur (Latin)
Moto na srpskohrvatskom: Neka znanje raste od više prema više; i neka se tako ljudski život obogati[1]
Osnovan/a: 1891.
Tip: Privatni, bez religijske denominacije, za oba spola
Zaklada: 6,5 milijardiUS $ [2]
Predsjednik: Robert Zimmer
Nastavno osoblje: 2.168
Zaposlenika: 14.772 zaposlenika (uključujući Medicinski centar)
Studenti viših škola: 4.901
Studenti visokih škola: 9.820
Lokacija: Chicago, IL
Kampus: urbano, 211 akri (850,000 m²)
Colors: Tamnocrvena i bijela          
Nadimak: Maroons
Maskota: Feniks
Sportska organizacija: NCAA Divizija III UAA
Website: www.uchicago.edu
The University of Chicago Logo

Univerzitet Chicaga (University of Chicago) je privatni univerzitet smješten u Hyde Parku, četvrti grada Chicaga u SAD. Godine 1891. ga je utemeljio naftni magnat John D. Rockefeller, a Univerzitet kao datum osnivanja tradicionalno navodi 1. jul 1891. kada je William Rainey Harper postao predsjednik i prvi član nastavnog osoblja. Univerzitet Chicaga je nastavu započeo 1. oktobra 1892.[3] Univerzitet Chicaga je bio jedan od prvih univerziteta u SAD zamišljen kao kombinacija američkog koledža liberalnih umjetnosti i njemačkog istraživačkog univerziteta. Poznat je po svojim rigoroznim standardima akademskih stipendija i intelektualnom životu, te je u šali stekao reputaciju škole "gdje zabava odlazi umrijeti."[4]

Univerzitet Chicaga je do danas povezan s 82 dobitnika Nobelove nagrade te se smatra jednim od najprestižnijih univerziteta na svijetu. Kroz historiju je bio poznat po jezgrovnom kurikulumu za mlade studente koga je razvio Robert Hutchins 1930-ih, kao i po utjecajnim intekelektualnim pokretima kao što su Čikaška škola ekonomije, Čikaška škola sociologije i pokret Ekonomske analize prava. Univerzitet Chicaga je također poznat i kao mjesto gdje je provedena prva umjetno izazvana nuklearna reakcija. Također služi i kao sjedište Odbora za društvenu misao, interrdisciplinarnog istraživačkog programa, i najvećeg univerzitetskog lista u SAD.[5]

Reference[uredi - уреди]

  1. "About the University". The University of Chicago. 2007. http://www.uchicago.edu/uchi/about/. pristupljeno 20.4.. 
  2. "University of Chicago". The University of Chicago. 2007. http://news.uchicago.edu/news.php?asset_id=1418. pristupljeno 12.8.. 
  3. Robertson, David Allan (1918). The Quarter-Centennial Celebration of the University of Chicago, Chicago: University of Chicago Press.
  4. Librarian » Blog Archive » The University of Chicago: “Where Fun Goes to Die.”
  5. "Duffy is named Director of the University Press". The University of Chicago Chronicle. 27. 04. 2000.. http://chronicle.uchicago.edu/000427/duffy.shtml. pristupljeno 30.4.. 


Eksterni linkovi[uredi - уреди]