Ronald McDonald

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ronald McDonald je klaun čiji lik služi kao glavna maskota lanca restorana brze hrane McDonald's. Smatra se jednim od najpopularnijih likova među američkom djecom, te ga, po navodima knjige Fast Food Nation (2001), može prepoznati 96% školske djece. Najčešće se pojavljuje u TV reklamama gdje nastanjuje fantastični svijet zvan McDonaldland i dijeli pustolovine s likovima kao što Mayor McCheese, the Hamburglar, Grimace, Birdie the Early Bird, i The Fry Kids. Posljednji godinja je "djetinjasti" McDonaldland stavljen u drugi plan i Ronald se češće prikazuje u druženju s običnom djecom. Lik je stvorio Willard Scott.

Glumci[uredi | uredi kod]

Tokom godina je na stotine glumaca tumačilo lik Ronalda McDonalda na priredbama i u restoranima. S druge strane se pretpostavlja da kompanija u isto vrijeme koristi samo jednog glumca kako bi tumačio taj lik ureklamama na američkoj televiziji. Dolje je priložen popis tih glumaca.

Različiti oblici imena "Ronald McDonald" kao i kostimirani klaunovski lik su registrirane robne marke McDonald'sa. McDonald's obučava zabavljače i glumce da Ronalda tumače uz pomoć identičnih gesta i kostima, kako bi stvorili iluziju da je u pitanju jedan te isti lik.

McDonald'sovi marketinški dizajneri i stilisti su izmijenili neke od elemenata lika, izgleda, kostima, pa čak i lica Ronalda McDonalda nakon što su oni zaštićeni kao robna marka.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Province, Ben (October 19, 2011). „MBU Runs for Ronald”. Malibu Times. Arhivirano iz originala na datum 2013-01-15. Pristupljeno 25. IV 2012. 

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]