Razgovor s korisnikom:NikolaEric1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, NikolaEric1! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Vatrena ptica 12:21, 25 rujan-септембар 2013 (CEST)

Bok![uredi kod]

Bok :D Drago mi je što si napisao/napisala članak Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu, međutim ima dosta problema s njim. Prvo bi na početku trebala neka uvodna rečenica tipa blablablaškola je to i to i nalazi se tu i tu. Onaj link na sajt treba staviti na dno, pod podnaslov Vanjske poveznice. Također, podnaslovi se ne pišu sve velikim slovima, nego samo početno veliko i ostalo malim. Fale ti i poveznice (to je ono što u tekstu bude crveno/plavo pa vodi na druge članke. Ali dobro prvo ispravi one gore stvari što sam ti navela pa ti onda objasnim poveznice ako treba, ok? Javi mi na stranici za razgovor plz. Lijep pozdrav :D --Duma (razgovor) 18:51, 25 rujan-септембар 2013 (CEST)

Hahah bolje je, samo sam ja mislila da se javiš na *mojoj* stranici za razgovor :) Ok, ja ću sutra taj članak još malo sutra stilski doraditi (nemam vremena sada), a ovdje ću ti napisati šta sam uradila kako i zašto. Što se tiče poveznica, ne valja da neki članak bude bez njih jer ovo nije pisana nego elektronska enciklopedija, a poveznice ti se stavljaju na sljedeći način: primjer. Ako imaš slučaj da riječ nije u nominativu onda radiš sljedeće: "Hrani se ribama." Isto jedna fora je da odvedeš čitatelja na tačno određeni dio jednog teksta (da on sad ne mora tragati za tim nekim bitnim dijelom), na sljedeći način: "Pterosauri su također imali i uropatagium". Eto to bi bilo ono najbitnije vezano za poveznice. :) --Duma (razgovor) 21:41, 25 rujan-септембар 2013 (CEST)
Ej ja ne mogu večeras stvarno bolesna sam i umorna, tako da ćemo to ostaviti za možda sutra ok? --Duma (razgovor) 23:24, 26 rujan-септембар 2013 (CEST)

ok

Eh, sad otiđi pa pogledaj kako sam sredila, šta sam i gdje oduzela. Pretežno su greške stilskog karaktera. E sada, možda si primijetio u uvodu da je link na članak april na ćirilici crven. To je zbog toga što se kod nas nažalost još uvijek nije sredio problem sa konvertovanjem ćirilice i latinice, pa sistem to shvata kao neki zaseban članak, koji ne postoji. Taj se problem može riješiti na 2 načina: da se napiše ćirilični članak o mjesecu aprilu (što je nepraktično); i pod dva da se stavi preusmjerenje, pa ću sada iskoristiti priliku da te to naučim :)

Dakle, kliknut ćeš na ćirilično aприл i staviti samo sljedeći sadržaj: #REDIRECT April. To će riješiti problem. To uradi i za ostalih 11 mjeseci, da naučiš :)

Druga stvar da napomenem, možda si primijetio da sam izmijenila uvod i podebljala dio s nazivom članka. To je na wiki praksa da se radi, tako da to trebaš u budućnosti raditi ako ćeš ovdje doprinositi (dakle samo u uvodu, ne u cijelom tekstu). Onaj logo sa početka premjestila sam u dio vezan za historijat, mada je sasvim komotno mogao stajati u uvodu, samo sa desne strane, onako ne izgleda baš lijepo. Bilo bi lijepo kada bi nam postavio nekih fotografija zgrade pa da i njih stavimo u neki dio članka. Izbrisala sam one dijelove teksta gdje se navode podaci o (valjda) profesorima, to nije neophodno, članak zbog toga samo izgleda kao nekakav vebsajt škole :)

I na kraju, vidjet ćaš u dijelu za Organizaciju (i još nekim) da sam malo sredila pa stavila pod tačke ono što si nabrajao, klikni na Uredi za taj dio članka pa pogledaj kako se to radi, vrlo jednostavno.

Tvoj zadatak osim onog za mjesece je da u ostatku članka dodaš poveznice na neke pojmove, da ne izgleda onako sve sivo. Dobar fazon je da stavljaš poveznice za godine ako nemaš na šta drugo (pogledaj kako sam u uvodu uradila). --Duma (razgovor) 20:19, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)

Ovo za redirect nemoj ni slučajno samo onako da staviš copy paste, moraš ovaj odjeljak (Bok!) kliknuti Uredi, pa onda nađeš gdje je to za redirect pa to copy-pasteaš. Mislim i da imaš dolje kada otvoriš uređivanje članka da se može kliknuti da ti automatski stavi to za redirect u članak, pogledaj malo. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 20:21, 27 rujan-септембар 2013 (CEST)