Razgovor s korisnikom:Ingeborg

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Pozdrav, Ingeborg! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 11:03, 3 ožujak-март 2014 (CET)

Postavljanje slike[uredi kod]

Draga Ingeborg, ako u članak želite umetnuti sliku, npr. ovu, prethodno je treba usnimiti na server. Preduvjet je, naravno, da slika nije zaštićena autorskim pravima.

Možete mi odgovoriti na ovom mjestu. Srdačno, Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 17:10, 3 ožujak-март 2014 (CET)

Čisto još jedna napomena oko slika. Naime, Wikipedija ima jasna pravila postavljanja slika i jasna pravila provjeravanja jesu li određene slike ispravno postavljene. Od tri slike što ste ih postavili, nijedna nije zadovoljavala kriterije te je, stoga, bila obrisana. Zamolio bih vas da, prilikom uploada sljedeće slike, konzultirate ta pravila i popunite potrebne podatke da ne bude problema. Ukoliko imate kakvih pitanja ili problema, rado ću odgovoriti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 13:16, 7 ožujak-март 2014 (CET)
Upitao bih samo, gdje je dokaz da je slika u javnom vlasništvu? Mislim, iz svega nije razvidno da je autor dozvolio korištenje slike... --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:59, 7 ožujak-март 2014 (CET)

Slika je napravljena u foto studiu Sretenović Nenada Sretenovića u Bečeju, Zelena ulica 23, izrada je plaćena i sliku je Daniel Pinter, čiji se lik na njoj i nalazi i koji je vlasnik slike i prava na nju, učinio javnim vlasništvom.

Postoji li kakva pisana potvrda za to? Čisto da, s pravne strane, budemo čisti? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:19, 7 ožujak-март 2014 (CET)

Profesionalni fotografi nemaju običaj da izdaju pismene potvrde za fotografije koje, u sklopu svoga svakodnevnog posla, izrađuju i naplaćaju mušterijama. Fotografija pripada Danielu Pinteru, na njoj je njegov lik, on zna za njenu javnu upotrebu, sam ju je učinio javnom, jedino od njega da se pribavi pismena potvrda, pošto je fotografija njegova, a drži je i na svom javnom profilu na Fejsbuku i drugim sajtovima, kao što je i zvanični sajt društva LGBT Novi Sad.

To bi svakako bilo od koristi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:07, 11 ožujak-март 2014 (CET)

U redu, samo recite, molim vas, na koji način želite da vam ta potvrda bude dostavljena. Da je on napiše i svojeručno potpiše, slika, skenira i pošalje taj sken vama ?