Razgovor o šablonu:Radovi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Šta kažete da povećamo vreme uređivanja bar na 24 sata? (na srpskoj wiki je 3 dana)--Mladifilozof 16:46, 9 februar-вељача 2010 (CET)

marljivi korisnik[uredi kod]

Mislim da je bolje napisati "marljivi korisnik" umesto suhoparno korisnik. Treba malo ohrabriti ljude, učiniti da se osećaju lepo što uređuju Wikipediju. To su sitnice, ali znače. --Mladifilozof (razgovor) 03:51, 25 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Mislim da se u ovom slučaju trebaju koristiti standardi s en.wiki. "Marljivi" mi zvuči malo pretenciozno. Moglo bi se preformulirati u nešto kao
"Jedan korisnik upravo provodi opsežniju izmjenu (reviziju, nadopunu i sl.) članka ili stranice čiji dovršetak zahtijeva nešto duži vremenski period. Kako bi se izbjegli eventualni kontraproduktivni uređivački ratovi i drugi korisnici ohrabrili za slične konstruktivne doprinose, molimo druge korisnike Wikipedije da se u razumnom roku suzdrže od izmjena članka, odnosno sve svoje primjedbe na izmjene ili prijedloge novih i daljih izmjena izlože na stranici za razgovor. Hvala!" --OC Ripper (razgovor) 12:05, 25 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Šabloni opšte namene trabaju da budu napisani neutralnim jezikom. Atributi kao što je "marljiv" su podesni pri obraćanju deci, poznanicima, etc. Međutim oni isto tako mogu da imaju derogativno značenje, i.e. ne imponuje svakom da samog sebe oslovljava sa "marljivi korisnik", niti da bude etiketiran kao takav. --Dcirovic (razgovor) 15:05, 25 oktobar-листопад 2014 (CEST)
ok, ja sam mislio da je to motivišuće, ali ubedili ste me. --Mladifilozof (razgovor) 22:33, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)