RCA

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je članak o bivšoj korporaciji RCA. Za ostala značenja v. RCA (razvrstavanje). Za informacije o proizvodima o proizvodima sa zaštitnim znakom RCA od 1986. do danas v. RCA (zaštitni znak). Za diskografsku kuću s istim imenom v. RCA Music Group i RCA Records. Za elektronski audio-video konektor v. cinch.
RCA Corporation
Tipkorporacija
Osnovana1919
SjedišteNew York, SAD[1]
Ključni ljudiDavid Sarnoff, prvi generalni menadžer
ProizvodiRCA Photophone
električni fonograf
videodisk
RCA televizori

RCA Corporation, osnovana kao Radio Corporation of America, bila je američko elektronsko poduzeće koje je postojalo od 1919. do 1986. godine.

Zaštitni znak RCA danas koriste Sony Music Entertainment i Technicolor, koje isto ime pod licencom pružaju drugim kompanijama kao Audiovox i TCL Corporation za proizvode koje potiču od nekadašnje korporacije RCA.[2]

Osnovana je 1919. od strane kompanije General Electric i na poticaj tadašnje američke vlade kako bi se zadržala kontrola nad radio tehnologijom. Pod vodstvom Davida Sarnoffa je s vremenom postala izuzetno važna institucija u razvoju računarstva i televizije, a bila je i jedan od osnivača radio i televizijske mreže NBC. Imala je i važnu ulogu u razvoju muzičke industrije, uvevši standarde gramofonskih ploča od 33 i 45 obrtaja u minuti. Godine 1930. je GE izašao iz vlasničke strukture, ali ju je 1986. ponovno preuzeo i razbio na nekoliko različitih kompanija.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „RCA (Radio Corporation of America)”. IEEE Global History Network. IEEE. Pristupljeno 20. 6. 2011 (2011-06-20). 
  2. „RCA.com - RCA-Brand”. Arhivirano iz originala na datum 2010-02-08. Pristupljeno 2013-09-21. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]