Popis gradova u Maroku

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Maroku
Rangsor Ime Stanovništo Regija
Latinsko
pismo
Arapsko
pismo
Popis stanovništva
u 1982
Popis stanovništva
u 1994
Popis stanovništva
u 2004
1. Casablanca الدار البيضاء  2 139 204 2 717 125 2 933 684 Grand Casablanca
2. Rabat الرباط  893 042 1 340 486 1 622 860 Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
3. Fès فاس  448 823 772 184 946 815 Fès-Boulemane
4. Marrakesch مراكش  439 728 669 043 823 154 Marrakesch-Tensift-El Haouz
5. Agadir أكادير 110 479 502 475 678 596 Souss-Massa-Daraâ
6. Tanger طنجة 266 346 497 147 669 685 Tanger-Tétouan
7. Meknès مكناس 319 783 443 214 536 232 Meknès-Tafilalet
8. Oujda وجدة  260.082 357 278 400 738 Oriental
9. Kenitra القنيطرة  188 194 292 453 359 142 Gharb-Chrarda-Béni Hsen
10. Temara تمارة  180 000 240 000 350 000 Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
48. Tétouan تطوان  199 615 277 516 320 539 Tanger-Tétouan
11. Safi آسفي  197 309 262 276 284 750 Doukala-Abda
12. Mohammedia محمدية  105 120 170 063 188 619 Grand Casablanca
13. Chouribga خريبكة  127 181 152 090 166 397 Chaouia-Ouardigha
14. Beni-Mellal بني ملال  95 003 140 212 163 286 Tadla-Azilal
15. El Jadida الجديدة  81 455 119 083 144 440 Doukala-Abda
16. Taza تازة  77 216 120 971 139 686 Taza-Al Hoceïma-Taounate
17. Nador الناضور  62.040 112 450 126 207 Oriental
18. Settat سطات  65 203 96 217 116 570 Chaouia-Ouardigha
19. Ksar el-Kebir القصر الكبير  73.541 107 065 107 380 Tanger-Tétouan
20. Larache العرائش  63.893 90 400 107 371 Tanger-Tétouan
21. Chemisset الخميسات  58.925 88 839 105 088 Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
22. Guelmim كلميم  38.140 72 563 95 749 Guelmim-Es Semara
23. Berrechid برشيد  29.738 54 781 89 830 Chaouia-Ouardigha
24. Oued Zem وادزم  58.744 73 953 83 970 Chaouia-Ouardigha
25. Faki ben-Sala الفقيه بنصالح  47 540 74 697 82.446 Tadla-Azilal
26. Taourirt تاوريرت  32.667 57 956 80 024 Oriental
27. Berkane بركان  60.490 77 026 80 012 Oriental
28. Sidi Slimane سيدي سليمان  50.457 69 645 78 060 Gharb-Chrarda-Béni Hsen
29. Er Rachidia الرشيدية  27 040 62 542 76 759 Meknès-Tafilalet
30. Sidi Kacem سيدي قاسم  55.833 67 622 74 062 Gharb-Chrarda-Béni Hsen
31. Chenifra خنيفرة  38.840 60 835 72 672 Meknès-Tafilalet
32. Tiflet تيفلت n.a. 49 918 69 640 Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
33. Essaouira الصويرة  42 035 56 074 69 493 Marrakesch-Tensift-El Haouz
34. Taroudannt تارودانت  35 848 57 136 69 489 Souss-Massa-Daraâ
35. Kelaat Sraghna قلعة السراغنة  33 353 51 404 68 694 Marrakesch-Tensift-El Haouz
36. Oulad Teima اولاد تايمة n.a. 47 126 66 183 Souss-Massa-Daraâ
37. Youssoufia اليوسفية  42 195 60 451 64 518 Doukala-Abda
38. Sefrou صفرو  38 833 54 163 64 006 Fès-Boulemane
39. Ben Guerir بنجرير  22 354 47 080 62 872 Marrakesch-Tensift-El Haouz
40. Tan-Tan طانطان  41 451 45 821 60 698 Guelmim-Es Semara
41. Ouezzane وزان  40 485 52 168 57 972 Gharb-Chrarda-Béni Hsen
42. Guercif جرسيف  11nbsp;340 41 997 57 307 Taza-Al Hoceïma-Taounate
43. Ouarzazate ورزازات  17.227 39 203 56 616 Souss-Massa-Daraâ
44. Al-Hoceima الحسيمة  41.662 55 216 55 537 Taza-Al Hoceïma-Taounate
45. Tiznit تيزنيت  22.922 43 001 53 682 Souss-Massa-Daraâ
46. Fnideq الفنيدق n.a. 34 486 53 559 Tanger-Tétouan
47. Sebt Oulad Nemma السبت اولاد النمة n.a. 40 339 51 049 Tadla-Azilal