Petar Gorša

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Petar Gorša (Bjelovar, 11. siječnja 1988.), hrvatski streljač. Osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u streljaštvu za 2015. u Arnhemu. Svjetski juniorski viceprvak u streljaštvu.

Petar Gorša, rođen je u Bjelovaru, živi u bjelovarskom predgrađu Mlinovac. Završio je Gimnaziju u Bjelovaru, studira na Ekonomskom fakultetu u Bjelovaru. Član je Streljaškog kluba “Bjelovar 1874”.

Višestruki je prvak Hrvatske u streljaštvu i aktualni europski juniorski prvak te svjetski juniorski viceprvak u gađanju zračnom puškom.

Ostvario je 7. i 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu u gađanju malokalibarskom puškom. Najbolji rezultat postignut na natjecanju mu je 597 krugova, i to je trenutno hrvatski rekord u gađanju zračnom puškom. Na Velikom danu hrvatskog sporta, 16. siječnja 2007. proglašen je najvećom nadom hrvatskog sporta (po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora).

Dana 5. svibnja 2007. ostvario je najveći uspjeh u životu. Na ISSF-ovom Svjetskom kupu u Bangkoku (Tajland) osvojio je 4. mjesto i rezultatom od 595 krugova osigurao kvotu za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

U svojoj posljednjoj juniorskoj godini, osvojio je po drugi put naslov prvaka Europe, u švicarskom Winterthuru, 25. veljače 2008.