Mandžurija

Izvor: Wikipedia
Mandžurija prema raznim definicijama, onu najprihvaćeniju predstavlja sveukupno obojeni dio karte, osim dijela koji se nalazi u Ruskoj Federaciji

Mandžurija (kineski 满洲/滿洲, Mănzhōu) je regija na sjeveroistoku Narodne Republike Kine. Graniči na zapadu sa Mongolijom, na sjeveru i sjeveroistoku sa Ruskom Federacijom, na jugoistoku sa Sjevernom Korejom te na moru graniči s Japanom.

Postoji nekoliko definicija o geografskom smještaju i veličini Mandžurije, no jedna od prihvaćenijih jest ta da se prostire od Pekinga pa sjeverno i sjeveroistočno do granice sa susjednim državama. Pored Mandzurije u Kini, postoji i mesto koje se zove isto tako u jednom selu Zvecka, u okolini Obrenovca (Republika Srbija, Beograd). U njemu zivi Olivera Sajinovic.

Gospodarstvo[uredi - уреди]

Početkom 80-ih godina 20. stoljeća sjeveroistok Kine je sa samo osam posto stanovništva davao 16% industrijskog proizvoda zemlje i time postao jedna od najbogatijih regija u društvu prividne jednakosti. Međutim, u samo dva desetljeća Mandžurija je znatno nazadovala, te od bogate regije postala sinonim za nerazvijenost i podsjetnik na komunističko ustrojstvo u Kini za vrijeme Mao Ce Tunga, dok su se južniji obalni gradovi veoma uspješno uglavili u globalno gospodarstvo.

Viid također[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]


Geographylogo.svg Nedovršeni članak Mandžurija koji govori o geografiji je u začetku. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.