Lykke Li

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Lykke Li
Lični podaci
Ime po rođenjuLi Lykke Timotej Svensson Zachrisson
Datum rođenja18. 3. 1986. (1986-03-18) (dob: 38)
Mjesto rođenjaŠvedska Ystad, Skåne, Sweden,
Zanimanjepjevačica
Muzički rad
Period aktivnosti2007. -
ŽanrIndie pop,indie rock Alternative pop, Dream Pop
InstrumentiPevanje, Klavir, Udaraljke
Ostalo
Službene stranicehttp://www.lykkeli.com/

Lykke Li (po rodjenju Li Lykke Timotej Svensson Zachrisson; 18. mart 1986) je švedska indie pop kantautorka. Njena muzika sadrži indie pop, alternative pop, electronic; violine, sintisajzer, saksofone, tamburin, itd. Izdala je tri studijska albuma; Youth Novels (2008), Wounded Rhymes (2011), I Never Learn (2014). U 2016 godini, Lykke Li je osnovala bend po nazivu LIV i sa bendom 30. septembra 2016. objavila singl "Wings Of Love".

Privatni život[uredi | uredi kod]

Dana 30. oktobra 2015. Lykke Li je na svom instagram profilu najavila trudnoću i 12. februara 2016. otkrila je da je sa svojim dečkom Jeffom Bhaskarom (producent) dobila dijete, Diona.

Rani Život[uredi | uredi kod]

Li Lykke Timotej Svensson je rođena u Ystadu (Skåne); njena majka je fotograf, a otac muzičar, član grupe Dag Vag. Porodica se preselila u Stokholm kada Je Li bila beba, kada je imala šest preselili su se u Portugal gdje su živjeli pet godina. Porodica je također provodila vrijeme u Lisabonu i Maroku, a zime u Nepalu i u Indiji. U Bushwick (Brooklyn) preselila se sa devetnaest i živjela je tamo tri mjeseca. Vratila se sa 21 da snimi svoj prvi studijski album.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]