Gaetano Reina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Gaetano "Tommy" Reina (27. septembar 1889 – 26. februar 1930) bio je američki gangster rodom sa Sicilije, poznat kao osnivač i bos (šef) mafijaške porodice Lucchese u New Yorku.

Rođen je u mjestu Corleone na Siciliji, a sa roditeljima se 1890-ih doselio u New York, te odrastao u Istočnom (Italijanskom) Harlemu. Karijeru je otpočeo kao adolescent, priključivši se porodici Morello, jednoj od najranijih mafijaških organizacija u New Yorku, gdje je postao jedan od vodećih članova. 1910-ih se zajedno sa još nekoliko suradnika odvojio od nje i vodio zasebnu organizaciju, koja je uglavnom djelovala u Bronxu. Krajem 1920-ih je stupio u savez sa sicilijanskim mafijaškim bosom Giuseppeom "Joe the Boss" Masserijom, koji je nastojao objediniti sve njujorške mafijaše pod svoju kontrolu. Masseria se pri tome sukobio sa grupacijom koju je vodio Salvatore Maranzano, a što je 1930. eskaliralo u tzv. Kastelamareški rat. Reina se nakon nekoliko mjeseci odlučio prikloniti Maranzano, a nakon čega je Masseria svom pomoćniku Luckyju Lucianu naložio njegovu likvidaciju. 26. februara 1930. je ubijen hicima iz sačmarice dok se vraćao iz stana svoje ljubavnice Marie Ennis u Bronxu; počinitelji nikada nisu pronađeni.

Reina je bio oženjen za Angelinu Oliveru, sa kojom je imao tri sina i kćer Mildred, koja se nedugo nakon njegove smrti udala za mafijaša i budućeg svjedoka-pokajnika Josepha Valachija.


Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Poslovne funkcije
Nova titula
Porodica koju je osnovao Reina
Šef
porodice Lucchese

1920-e-1930
Slijedi:
Bonaventura "Joseph" Pinzolo
Nova titula
Porodica koju je osnovao Reina
šef
Ekipe iz Jerseya

1920-e-1930
Slijedi:
Tommy Lucchese