Femme Fatale (album Britney Spears)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Femme Fatale
Britney Spears
Žanr pop, dance
Izašlo 15. ožujka 2011.
Razdoblje snimanja 2009. − 2011.
Izdavač Jive Records
Producent(i) Dr. Luke, Max Martin, Benny Blanco, Billboard, Bloodshy & Avant, Claude Kelly, Danja, Darkchild, Fraser T. Smith, Shellback, Stargate
Mjesto u diskografiji Circus
(2008.)

Femme Fatale
(2011.)
'
({{{godina2}}})

Femme Fatale je nadolazeći sedmi studijski američke pop glazbenice Britney Spears koji će biti izdat 15.ožujka 2011 u izdanju Jive Recordsa. Album je sniman od 2009. do 2011. Hold It Against Me je izdat kao prvi singl s albuma,debitajući na vrhu lista u pet zemalja, uključujući Kanada i SAD.

Pozadina[uredi | uredi kod]

U lipnju 2010, u intervju s Rap-Up, producent albuma Danja je komentirao da je počeo raditi s Spears na njenom novom albuma. U studenom 2010. objavljeno je da će Dr. Luke zajedno sa Max Martinom biti glavni producent albuma.

2. prosinca 2010, na svoj 29.rođendan, Spears se zahvalila fanovima na njihovim rođendanskim željama i dodala je: “Još malo pa sam gotova sa svojim novim albumom i izlazi u ožujku. Zaljubljena sam u njega!” Nakon objave naslovnice I imena albuma na Twitteru 2. veljače 2011, Spears je rekla o albumu: “Stavila sam svoje srce I svoju dušu u ovaj album koji radim već 2 godine. Stavila sam sve što imam u njega. Ovaj album je za vas,moje fanove,koji me podržavate i uz mene ste uvijek. Volim vas sve. Sexy I jaka. Opasna ali misterizna. Cool ali samopouzdana. FEMME FATALE.

Objavljivanje i promocija[uredi | uredi kod]

2. veljače 2011, Spears je objavila naziv album preko svog Twitter profila i također je postavila naslovnicu albuma. Femme Fatale će biti izdat 15.ožujka 2011 u standarnoj i deluxe verziju. Spears je snimala naslovnicu albuma 28.siječnja 2011. Nadolazeća promocija uključući će „veliku TV emisiju“ i „TV kampanju s nekoliko reklama“.

Singlovi[uredi | uredi kod]

"Hold It Against Me" je prvi singl s albuma. Nakon što je demo verzija pjesme izvođena od tekstopisačice Bonnie McKee procurila na internet, Britnina verzija je premijerno prikazana 10. siječnja 2011. Sljedećeg dana, singl je izdat za digitalni download. Pjesma je debitovala na vrhu lista u Kanadi, Belgiji, Danskoj i Novom Zelandu kao i na američkoj ljestvici Billboard Hot 100 i tako je postala drugi umjetnik u povijesti liste da ima nekoliko pjesama da debituju na prvom mjestu liste, a ovaj singl je Spearsin četvrti br.1 singl u SAD.

Potvrđene pjesme[uredi | uredi kod]

  1. "Hold It Against Me"
  2. "I I I Wanna Go"