Divlja magija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Divlja magija je strip o multiverzumu i fantastičnom svetu Gei, baziran na slovenskoj mitologiji. Junak stripa je Adam Avarom, poslednji od loze kraljeva tog sveta, u kome se budi divlja magija, sila koju su zmajevi ostavili kraljevima Gee na čuvanje. Naslovne stranice za prva tri broja, kao i koncept likova, radio je strip autor Aleksa Gajić.

Divlja Magija izlazi svakog 1. u mesecu.

Uvod iz prvog broja[uredi | uredi kod]

2020. godine Zemlju je napalo vanzemaljsko biće čiji je zadatak bio da je uništi. To biće se zvalo Neizbežni. Celo čovečanstvo je vodilo borbu protiv njega i posle duge i nemilosrdne borbe Neizbežni je pobeđen. Zajedno sa njim su nestali svi junaci tog vremena, Generacija Tesla i Borci Sumraka.

Prošlo je 60 godina prividnog mira i danas, 2080. godine, pred nama je svet megalopolisa, ogromnih gradova koji prekrivaju površinu planete. Međutim, tajanstvene sile su pokrenule sled događaja koji će ponovo dovesti čovečanstvo na ivicu uništenja.

Priča[uredi | uredi kod]

Adam Kovalski ,17 godina, jedini je preživeli avionske nesreće koja se desila nad ulicama Ist-Koust Polisa. Iako se letelica raspala iznad grada, nekim čudom, momak je preživeo.

U isto vreme, mediji objavljuju adamovu sliku širom sveta. Blizanci Zulb, Demoni-Gvozdenozubi, sa sveta paralelnog našem kreću u potragu za momkom.

Iako ne razume šta se dešava, Adam se nalazi u sred borbe sa demonima. Gorki, gnom sa istog sveta sa kojeg i Gvozdenzubi potiču, pomaže mu u bekstvu.

Adam saznaje da je njegovo pravo ime Adam Avarom, i da je poslednji izdanak loze kraljeva sa tog sveta, koji se zove Gea. Takođe, saznaje da se u njemu budi divlja magija, moć koju su drevni zmajevi predali kraljevima Gee na čuvanje. Ukoliko ne nauči da koristi moć, ona će ga uskoro uništiti..

Adam i Gorki prolaze kroz prolaz između svetova, i padaju na Geu.Misteriozna crvenokosa devojka, Adana, ubija demona koji ih juri. Spašeni od demona, Adam i Gorki se priključuju Adani njenim ratnicima u borbi protiv zla.

Likovi[uredi | uredi kod]

  • Adam Avarom - poslednji izdanak loze kraljeva na svetu Gei. Poslednji nosilac Divlje Magije.
  • Gorki - gnom sa Gee, inače dvorski učitelj Adamovog oca. On je sakrio Adama kao bebu na našem svetu.
  • Adana - misteriozna crvenokosa ratnica koja će udružiti snage sa Adamom u borbi protiv zla.
  • Džek Kovalski - Adamov očuh, policajac na našem svetu, povređen u borbi sa Demonima-Gvozdenzubima.