Carlos M. Gutierrez

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je članak o kubansko-američkom poslovnom čovjeku Carlos M. Gutiérrezu. V. Carlos Gutiérrez za ostale ličnosti s istim imenom.

Carlos M. Gutierrez (originalno Gutiérrez) (4.11. 1953.-) je 35. američki sekretar za trgovinu, koji je naslijedio Donalda Evansa. Gutierrez je poznat kao bivši predsjednik odbora i glavni direktor kompanije Kellogg.

Gutierrez se rodio u Havani, glavnog gradu Kube, u familiji vlasnika plantaže ananasa. Kada su pobjednički Castrovi revolucionari plantažu eksproprirali, Gutierrez je zajedno s porodicom emigrirao u Miami na Floridi.

Familija se kasnije preselila u Meksiko, gdje se Gutierrez školovao i 1975. godine zaposlio u Kellogu. Postepeno je napredovao u korporaciji da bi se početkom 1990-ih preselio u SAD i postao potpredsjednikom kompanije. Godine 1999. je postao njen glavni direktor.

Na to mjesto podnio ostavku kada ga je 9.11. 2004. predsjendik Bush imenovao za sekretara za trgovinu u svojoj administraciji. Od Senata je potvrđen 24.1. 2005. a na dužnost stupio 7.2. 2005.

Carlos M. Gutierrez ima suprugu, sina i dvije kćeri.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]