Razgovor:Šestojanuarska diktatura

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ovdјe ima gomila stvari koje uopce nisu tocne. Mnogi su dokazivali i trudili se da diktaturu predstave strašnom i fašističkom, ali to nije točno. Parlament se rastajao poslije nekoliko tjedana, i nijedna vlada nije trajala više od pola godine. Parlament je koštao, a skoro nije radio, a prijetila je opasnost od probugrskog krila VMRO, Albanskih balista i Italije. Nažalost, do 1930. se stanje u državi nije popravilo, pa je diktatura nastavljeна.

nije problem ispraviti, samo priloži izvore i predloži nove formulacije. --Mladifilozof (razgovor) 23:33, 3 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Tvrditi da je jedino KPJ "pružila oružani otpor diktaturi" ne stoji ako se prihvati da je diktatura trajala i iza Oktroiranog ustava, s obzirom da su 1932. ustaše pokušale izvesti Velebitski ustanak. To znači, ili je diktatura prestala 1931. ili treba navesti da su "komunisti i ustaše pružale oružani otpor diktaturi". --OC Ripper (razgovor) 18:16, 15 студени-novembar 2014 (CET)
Ne znam mogu li se tu komunisti i ustaše staviti u istu ravan, budući da su ustaše, pretpostavljam, pružali otpor samoj toj državi, a ne nekom njenom konkretnom uređenju. --Igor Windsor (razgovor) 20:15, 15 студени-novembar 2014 (CET)