Korisnik:Elfracasso

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu


LIČNE INFORMACIJE:

  • # Puno ime: Stefan (Milan) Kuzmanović
  • # Datum rođenja: 23.09.1995.
  • # Mjesto rođenja: Doboj,Bosna i Hercegovina
  • # Visina: 1,72m
  • # Težina: 71 kg
  • # Pozicija: Odbrana
  • # Broj: 4


NASTUPI:

-Omladinski pogon:

Godina Klub Nastupa(golova)
2004-2010 FK "Modriča-Maxima" 3(0)
2010- FK "Mladost" Dobrinja 61(9)

-Seniorski pogon:

Godina Klub Nastupa(golova)
2012- FK "Mladost" Dobrinja 59(4)
Kartoni Ukupan broj
Žuti 29
crveni 8


1.KRATKA BIOGRAFIJA:

Stefan Kuzmanović je srpski fudbaler koji trenutno igra u niželigaskoj ekipi FK „Mladost“ Dobrinja (Četvrta liga Republike Srpske). Njegova prirodna pozicija je centarhalf, ali može da pokriva sve pozicije u odbrambenij liniji, kao i poziciju zadnjeg veznog. Rođen je u Doboju, 23.09.1995., ali od samog rođenja živi u Modriči. Osnovnu skolu je završio u OŠ „Sveti Sava“ Modriča, gdje je bio vukovac i treći na izboru za učenika generacije. Trenutno pohađa 3. razred Gimnazije u SŠC „Jovan Cvijić“ Modriča. Nagrađivan je Pohvalom Opštine Modriča (za dan Opštine Modriča 28.06.2009.).


2.KARIJERA:

-2.1.FK Modriča Maxima

Fudbalsku karijeru je započeo u gradskom klubu FK „Modriča Maxima“. Zbog prejake konkurencije u šest godina je odigrao samo tri meča, sve tri kao izmjena.

-2.2. FK Mladost Dobrinja

Nakon što je u Dobrinji formiran omladinski pogon, 04.04.2010, prelazi u svoj mjesni klub.Za Dobrinju debituje već 11.04.2010. U tri sezone je odigrao preko 50 takmičarskih mečeva za omladinski pogon. Vrlo brzo je postao stub odbrane, te zajedno sa Obradom Ilićem čini skelet ekipe. Sa pocetkom druge sezone postaje zamjenik kapitena. Zbog nedostatka igrača početkom 2012. godine prekomandovan je u A tim, uporedo igrajući i za omladince. Svoj debi odigrao je 01.03.2012. i postao najmlađi igrač u istoriji kluba koji je debitovao za A tim, sa samo 16 godina i 177 dana. U debitantskoj sezoni je igrao na svakom mecu i pruzao znacajne partije. Sa pocetkom nove sezone na trenersku poziciju dolazi Stevo Ilić koji dovodi nekoliko pojačanja u klub. U jesenjoj polusezoni Stefan je imao vrlo solidnu minutazu iako na 4 meča nije bio ni u protokolu. Drugi dio sezone je bio kao noćna mora: sansu je uglavnom dobijao sa klupe, te je sakupio ukupno 160 minuta igre. Nakon zavrsetka sezone dobija ponudu FK „Omladinac“ Modriča, međutim odbija je nakon garancija uprave Kluba i novog trenera Milutina Stojanovića da će mu pruziti sansu da se dokaže. U narednoj polusezoni je dobio značajnu minutažu u prva 3 kola i odmah sebi obezbjedio mjesto startera u timu.Upisao je i dva gola te jednu asistenciju, ali je imao 4 žuta i čak 3 crvena kartona u toku polusezone. Medjutim, na polusezoni ponovo dolazi do krize u klubu i smjene trenera.U podmlatku je odigrao svaku minutu, sa ucinkom od 2 gola i 5 asistencija.


3.USPJESI:

Sa Dobrinjom je osvojio dva turnira: u Odžaku (2010) u konkurenciji juniora i u Botajici(2013) u seniorskoj konkurenciji. Na obadva turnira je proglasen za najboljeg defanzivnog igraca. Takodje je dva puta bio drugi: U Dobrinji i Modričkom Lugu( oba 2013.u konkurenciji seniora). Jednom je bio treći: (Dobrinja 2012. seniori).