Jonathan Davis

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Jonathan Davis
Lični podaci
Ime po rođenjuJonathan Houseman Davis
Drugo imeJD
Datum rođenja18. siječnja 1971.
Mjesto rođenjaBakersfield,
PrebivališteLos Angeles
Zanimanjeglazbenik
Muzički rad
Period aktivnosti1989.-danas
Žanrnu metal , alternativni metal
Instrumentvokal
Ostalo
Službene straniceSlužbene stranice Korna

Džonatan Hausman Dejvis (en. Jonathan Houseman Davis), rođen 18. januara 1970 u Bejkersfildu, Kalifornija, SAD, je glavni vokalista u multiplatinumskom nu metal bendu Korn. Iako je vokalista, on ponekad svira i bubnjeve i, što najcesce je moguće čuti u pesmama, gajde što opisuje Dejvisovo poreklo.

Odrasto je u gradu Bejkersfild, gde su ga podizali njegov otac i njegova maćeha. Kao dete, Džon je imao mnogo trauma. U nekim pesmama lako se može prepoznati sta se stvarno događalo, gde on kroz surove lirike opisuje svoj gnev, pa čak se i direktno obraća nekoj osobi. Takve pesme su Daddy, Kill You i druge. Džon je kao mali imao astmu i to ga je u petoj godini odvelo u bolnicu sa skoro fatalnim posledicama.

Dejvis je bio poslednji koji se pridružio bendu. Gitaristi Džejms Šafer (en. James Shaffer) ili kako su ga zvali Manki (en. Munky) i Brajan Velč (en. Brian „Head“ Welch) su jedne večeri uočili Džonatana kako peva u svojoj grupi SexArt i odmah ga pozvali da im se pridruži. Tako je osnovan Korn.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Korn[uredi | uredi kod]

Solo albumi[uredi | uredi kod]