Ivica Skenderović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ivica Skenderović, zvani Skendo (rođen u Subotici u bunjevačkoj porodici, 28. IV. 1965), hrvatski nogometaš i nogometni trener s "izrazito ubojitom lijevom nogom" (lijevi vezni), bivši igrač NK "Belišća" iz Belišća.

Polovinom osamdesetih godina 20. stoljeća bio je daroviti napadač subotičkog "Spartaka", koji je tada igrao u Drugoj saveznoj ligi "zapad". Godine 1987. došao je na probu u NK "Osijek" sa željom da zaigra u prvoj ligi. Tadašnji trener NK "Osijeka" Milan Đuričić imao je snažnu ekipu pa su ga iz osječkog kluba, kao posudbu, usmjerili u NK "Belišće". U Belišću je Skenderović dočekan raširenih ruku pa se tu trajno nastanio, zaposlio u Kombinatu Belišće, oženio i dobio djecu (dva sina). Dana 27. IV. 1992. teško je ranjen u granatiranju Belišća. Iako se brzo oporavio, na koncu je morao prekinuti nogometnu karijeru i posvetiti se trenerskoj.

Nakon oporavka od ranjavanja koji je trajao 6 mjeseci ipak mu se ispunila želja da zaigra na prvoligaškim terenima. NK "Belišće" se plasiralo u Prvu hrvatsku ligu u sezoni 1992/1993. (koja je bila drugo državno prvenstvo samostalne Hrvatske) dok je klub trenirao Ivica Grnja. U 18 prvoligaških utakmica zabio je 4 gola.

Posljednji nastup u dresu NK "Belišća" imao je u proljeće 1993. u Zagrebu kad mu je naglo pozlilo. Nakon oporavka, kad je shvatio da bi mu daljnje aktivno igranje moglo samo štetiti, "objesio je kopačke o klin" i posvetio se trenerskom poslu. Vodio je sve kategorije nogometaša u NK "Belišću", napredujući od trenera sasvim mladih igrača do pomoćnika prvog trenera Pavla Strugačevca. U Drugoj županijskoj ligi trenirao je NK "Slavonac" iz Ladimirevaca (rodnog sela njegove supruge), potom NK "Dinamo" iz Baranjskog Petrovog Sela pa NK "Petlovac" iz Petlovca i ŠNK "Baranja-Belje" iz Belog Manastira. Radeći u kontinuitetu kao trener nadoknađuje prisilno skraćenu igračku karijeru

Izvori[uredi | uredi kod]