Korisnik:Cleostratus/Glavna stranica/Predlog

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Dobro došli na Wikipediju,

slobodnu enciklopediju koju svako može uređivati.
459.632 članka na srpskohrvatskom

Izabrani članak

Jean Cocteau

Jean Maurice Eugène Clément Cocteau (5. jul 1889 — 11. oktobar 1963) bio je francuski pesnik, dramaturg, romanopisac, dizajner, filmski stvaralac, likovni umetnik i kritičar. Bio je jedan od najistaknutijih umetnika nadrealističkog, avangardnog i dadaističkog pokreta i uticajna figura u umetnosti ranog 20. veka. National Observer je naveo da „od umetničke generacije čija je smelost iznedrila umetnost dvadesetog veka, Cocteau je bio najbliži renesansnom čoveku.“

Najpoznatiji je po romanima Les Enfants Terribles (1929), Le Grand Écart (1923) i Le Livre blanc (1928); pozorišnim predstavama La Voix Humaine (1930), La Machine Infernale (1934), Les Parents terribles (1938), La Machine à écrire (1941) i L'Aigle à deux têtes (1946); i filmovima Le Sang d'un poète (1930), Les Parents terribles (1948), La Belle et la Bête (1946), Orphée (1950) i Le Testament d'Orphée (1960), koji zajedno sa Le Sang d'un poète i Orphée čini takozvanu Orfičku trilogiju. AllMovie ga je opisao kao „jednog od najuspešnijih i najuticajnijih avangardnih filmskih stvaralaca“. (Cijeli članak...)

Recentni istaknuti članci: EHF Euro 2024. · Stalker · "Smells Like Teen Spirit"

Izabrana slika



Ženka polarnog medvjeda s mladunčetom na Svalbardu.

Novosti

Na današnji dan

Ostali događaji: 1.6.2.6.3.6.

Dobro došli

Dobro došli na Wikipediju srpskohrvatskog jezika, slobodnu enciklopediju koju svako može uređivati. Na Vama je da odlučite hoćete li pisati ćirilicom ili latinicom.

Broj članaka na ovoj Wikipediji u ovome momentu je 459.632. Svi dokumenti u Wikipediji su zaštićeni Licencom za slobodnu dokumentaciju GNU-a i kao takve svako ih može mijenjati i korigovati. U slučaju da ste ustanovili nepravilnosti na srpskohrvatskoj Wikipediji, obratite se nekom od administratora.

Zajednica

Do sada su na srpskohrvatskoj Wikipediji 214.562 korisnika otvorila nalog, a od toga su 192 aktivna.

Svi urednici Wikipedijinih članaka su volonteri, koji udružuju svoje napore i doprinose u okviru različitih tematskih celina.

Diskusije i komentari sadržaja članaka su dobrodošli. Stranice za razgovor se koriste za razmenu mišljenja i ukazivanje na greške, kako bi se postojeći članci učinili što boljim i sveobuhvatnijim.

Aktuelnosti na Wikipediji

Sadržaj

Sestrinski projekti

W(j)ečnik
Rječnik i tezarus
Wikiknjige
Udžbenici i knjige u javnom vlasništvu
Wikicitat
Zbirka citata
Wikiteka
Slobodna biblioteka
Wikivrste
Popis vrsta
Wikivijesti
Slobodni izvor vijesti
Ostava
Multimedijalno skladište
Meta-Wiki
Koordinacija Wikimedijinih projekata