Svadbarskim sokakom

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

"Svadbarskim sokakom" je pjesma koju je napisao i komponirao Đorđe Balašević, a prvi put ju je izveo Zdravko Čolić u sklopu albuma Zavičaj 2006. godine. Pjesma je postala veliki hit te je sljedeće godine uvrštena na kompilaciju The Platinum Collection Zdravka Čolića, a nekoliko godina kasnije i Balašević je otpjevao pjesmu, mada sa dijelom izmjenjenim tekstom.

"Svadbarskim sokakom" (2006)[uredi | uredi kod]

"Svadbarskim sokakom"
Singl koji izvodi Zdravko Čolić
s albuma Zavičaj
Datum izdanja2006.
Žanrbalada
Trajanje5:05
AutoriĐorđe Balašević

"Svadbasrkim sokakom" je pjesma Zdravka Čolića iz 2006. godine koja se pojavila na albumu Zavičaj iz iste godine. Pjesma je nastala prema tekstu i glazbi što ih je napisao Đorđe Balašević, a aranžman potpisuje Nikša Bratoš. Pjesma govori o nesretnoj ljubavi, čovjeku koji prolazi sokakom i ugleda svoju ljubav kako se udaje, što u njemu izaziva sjetu i nostalgiju.

Skladba koristi velik broj instrumenata, a poseban prizvuk daje mandolina, koju u ovoj verziji svira Nikša Bratoš. Nedugo nakon, izdana je i unplugged verzija pjesme s dvije gitare, jednu od kojih svira Nikša Bratoš.

Pjesma je 2007. godine uvrštena na kompilaciju The Platinum Collection koja sadrži 39 najboljih pjesama Zdravka Čolića.

"Svadbarskim sokakom" (2012)[uredi | uredi kod]

"Svadbarskim sokakom"
Pjesma koju izvodi Đorđe Balašević
Datum izdanja2012.
Žanrbalada
Trajanje4:31
AutoriĐorđe Balašević

"Svadbarskim sokakom" je pjesma Đorđa Balaševića iz 2012. godine. Tekst i glazbu Balašević je napisao sam još ranije, ali za Zdravka Čolića, koji je pjesmu izveo 2006. godine. Balašević je vlastitu pjesmu, s tek sitnim varijacijama u glazbi, izveo šest godina kasnije, ali s izmijenjenim tekstom, koji je prilagođen Balaševićevom stilu i rodnom kraju.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]