Razgovor:Boka kotorska

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Boka kotorska.
Rad na člancima


koji ovo ludaci uklanjaju da boka kotorska nije bio dio srpske srednjovjekovovne drzave ., iako je bila i dio zete , raske , srbije pod caslavom itd do nemanjica , a sta vlja da je bila iskljucivo dio bosanake drzave ? sram vas bilo , valjda mi bokelji bolje znamo ko je sve vladao ovdje .

cenzura na bosanskoj wikipediji[uredi kod]

molim vas pogledajte zbog cega sam blokiran sa bosanske wikipedije , kakav debeli POV vlada tamo . clanak o boki u bosanskoj wikipediji je prepisan sa srpske wikipedije , osim sro je u dijelu o istoriji izbrisano da je boka bila dio srpske srednjovjekovne drzave a ostavljeno samo bosanske ... ja sam nekoliko puta to vracao i plus na stranici za razgovor objasnjavao da je u pitanju elementarna cinjenica koja stoji u svakoj enciklopediji a oni mene brisu cak i sa stranice za razgovor . nakon sto je konacno administrator rekao da objasnim svoj navod , ja sam objasnio i cak dao jedan clanak sa bosanske wikipedije (o srpskom velikasu nikoli altomanovicu koji je vladao bokom nakon smrti cara dusana , a i sami nemanjici su vladali) , i nakon sto sam rekao da se to moze vidjeti na svakoj mapi nemanjica i u svakom udbeniku istorije nakon toga sam bio blokiran ???? nevjerovatno je koliko su ludi na bosanskoj wikipediji ogranicenih i skucenih vidika , i potpuno se ponasaju protiv pravila wikipedije ... nevjerovatno kako su to skuceni ljudi i mentalno i duhovno siromasni ... sve mozete pogledati ovdje http://bs.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Boka_Kotorska i takodje ovdje , nevjerovatno ... http://bs.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_korisnikom:77.78.196.80

Smješno, ali istinito je da samo hrvatska wiki daruje točne datume iz istorije grada Kotora.
Istina je da su Nemanjići vladali nad Kotorom, ali onaj dio o Ćaslavu i njegovoj navodnoj vladavini bih preskočio
Po pitanju bloka možeš se jedino žaliti njima ili na meti koja upravlja s svim wikipedijama--Rjecina2 17:29, 9 avgust-коловоз 2010 (CEST)
Prema (starijim) istorijskim atlasima beogradskog Zavoda za udžbenike, granice Časlavove države (927-950) su prikazane tako da obuhvataju obalu od okoline Dubrovnika do blizu Bara, sa Kotorom i Budvom kao vizantijskim gradovima. -- Alekol 17:55, 9 avgust-коловоз 2010 (CEST)

pozdrav svima , dobro za caslava nisam bio siguran 100% , ali ja sam u clanku samo htio da vratim da je boka bila dio srpske srednjovjekovne drzave , to je sve ... nisam uopste htio da srbujem u clanku ... dakle oni su kopirali srpski clanak i samo izbrisali srpska srednjovjekocna drzava ... a to nije fer ... i jos dobijem ban ...

ja sam obavjesti onog administratora (s kojim sam također posvađan) o njegovoj greški po pitanju istorijskih činjenica, pa možeš kasnije pogledati ako se što promenilo na bosanskoj wiki--Rjecina2 18:19, 9 avgust-коловоз 2010 (CEST)

hvala ti rjecina ... inace cak i na hrvatskoj wikipediji su naveli cinjenicu o nemanjicima , doduse dodali su POV o zaljevu hrvatskih svetaca i crvenoj hrvatskoj , ali barem nisu krili o nemanjicima kao na bosanskoj ... ali meni je bio cilj samo da dodam rijec srpski i to je sve , bez dalje istorije ... i na temi o sandzaku su mi izbrisali kad sam dodao da je na tom podrucju bila raska - prva srpska drzava , a cak i na hrvatskoj wikipediji to pise doduse dodali su POV o sandzaklijama koji su molili pavelica da ih pripoji ... ajde za sandzak mogu i razumjeti zasto brisu ali zasto za boku sa kojom nemaju veze ... s druge strane ja imam porodicnih veza u boki , 45% stanovnistva su srbi , a vjerujem da ni vecini onih lokalnih sto se izjasnjavaju kao crnogorci i hrvati ni najmanje ne smeta ta istorijska cinjenica ... cak sta vise to je obicna cinjenica koju treba navesti u enciklopediji . ma boli me uvo nek pisu sta oce ...

Kako ja na to gledam, države u srednjem veku su bile lična ili porodična stvar, a ne nacionalna. Tvrtko ili Dušan, ili ko već, drže teritoriju sa koje naplaćuju porez, slično kao što Al Kapone drži deo Čikaga iz kojeg uzima reket. Kada čitam o Vukanu i Stefanu Prvovenčanom, kao da gledam Freda i Majkla Korleonea iz "Kuma". Zato nema razloga da se neko "uzbuđava" oko toga šta je bilo čije pre 700 godina. -- Alekol 18:37, 9 avgust-коловоз 2010 (CEST)

znam to ali mislim da je POV navesti 80 godina bosne , a preskociti preko 200 godina nemanjica .. a tu je i duklja u 10tom , kao i zeta u 15tom vijeku oko kojih ima sporenja jesu li bile srpske ili cisto crnogorske ... uglavnom ako se vec nabrojalo od ilira pa nadalje zasto preskociti srpsku drzavu ... a vladali su i bugari ...

naslov[uredi kod]

naslov clanka nije tacan jer se pise Boka Kotorska , oboje velikim slovom .. moze li neko da popravi to ? ja ne znam kako se preusmjerava ... --Tekstovi 19:34, 26 rujan-септембар 2010 (CEST)