Popis gradova u Finskoj

Izvor: Wikipedia
Rang Finsko ime Švedsko ime Procjena
u 1980
Popis stanovništva
u 1990
Popis stanovništva
u 2000
Procjena
2006
Provincija
1. Helsinki Helsingfors 483 036 492 400 555 474 564 521 Južna Finska
2. Espoo Esbo 137 409 172 629 213 271 235 019 Južna Finska
3. Tampere Tammerfors 166 228 172 560 195 468 206 368 Zapadna Finska
4. Vantaa Vanda 132 050 154 933 178 471 189 711 Južna Finska
5. Turku Åbo 163 680 159 180 172 561 175 354 Zapadna Finska
6. Oulu Uleåborg 93 806 101 379 120 753 130 178 Oulu
7. Lahti Lahtis 94 767 93 151 96 921 98 766 Južna Finska
8. Kuopio Kuopio 77 049 82 943 88 796 90 960 Istočna Finska
9. Jyväskylä Jyväskylä 67 354 70 081 78 996 84 739 Zapadna Finska
10. Pori Björneborg 79 405 76 357 75 994 76 185 Zapadna Finska
11. Lappeenranta Villmanstrand 54 866 54 941 58 041 59 118 Južna Finska
12. Rovaniemi Rovaniemi 48 056 54 014 57 253 58 099 Lappland
13. Joensuu Joensuu 50 111 52 962 56 717 57 797 Istočna Finska
14. Vaasa Vasa 53 758 53 429 56 737 57 622 Zapadna Finska
15. Kotka Kotka 60 752 56 634 54 846 54 607 Južna Finska
16. Mikkeli St. Michel 45 821 48 108 49 205 48 835 Istočna Finska
17. Hämeenlinna Tavastehus 41 913 43 417 46 108 47 904 Južna Finska
18. Porvoo Borgå 38 296 41 930 44 969 47 404 Južna Finska
19. Hyvinkää Hyvinge 37 297 40 194 42 545 44 310 Južna Finska
20. Kajaani Kajana 38 016 39 577 38 912 38 027 Oulu
21. Nurmijärvi Nurmijärvi 22 115 28 129 33 104 38 006 Južna Finska
22. Järvenpää Träskända 23 281 31 525 35 915 37 629 Južna Finska
23. Rauma Raumo 39 613 38 943 37 708 37 044 Zapadna Finska
24. Lohja Lojo 30 081 33 386 35 243 36 974 Južna Finska
25. Seinäjoki Seinäjoki 28 879 31 867 34 098 36 751 Zapadna Finska
26. Kokkola Karleby 33 904 34 635 35 539 36 516 Zapadna Finska
27. Jyväskylän mlk Jyväskylä lk 24 569 28 715 32 472 35 452 Zapadna Finska
28. Tuusula Tusby 22 412 27 328 31 957 35 434 Južna Finska
29. Kirkkonummi Kyrkslätt 19 919 25 366 29 694 34 389 Južna Finska
30. Kerava Kervo 23 851 27 597 30 270 32 305 Južna Finska
31. Kouvola Kouvola 31 033 31 740 31 364 30 783 Južna Finska
32. Nokia Nokia 23 644 26 063 26 905 29 740 Zapadna Finska
33. Imatra Imatra 36 378 33 566 30 663 29 385 Južna Finska
34. Riihimäki Riihimäki 23 971 25 000 26 173 27 503 Južna Finska
35. Kangasala Kangasala 20 733 23 293 24 500 27 303 Zapadna Finska
36. Savonlinna Nyslott 28 341 28 559 27 796 27 118 Istočna Finska
37. Vihti Vichtis 16 871 21 648 23 858 26 427 Južna Finska
38. Ylöjärvi Ylöjärvi 14 765 20 378 22 460 25 682 Zapadna Finska
39. Salo Salo 19 803 21 660 24 561 25 500 Zapadna Finska
40. Raisio Reso 18 017 21 120 23 149 23 967 Zapadna Finska
41. Varkaus Varkaus 26 554 26 428 24 890 23 643 Istočna Finska
42. Kemi Kemi 26 928 25 374 23 689 22 771 Lappland
43. Raahe Brahestad 23 382 24 103 23 171 22 399 Oulu
44. Iisalmi Idensalmi 22 648 23 979 23 113 22 319 Istočna Finska
45. Tornio Torneå 21 076 22 879 22 617 22 299 Lappland
46. Kaarina St Karins 13 860 18 213 20 175 22 219 Zapadna Finska
47. Hamina Fredrikshamn 22 995 22 589 21 847 21 826 Južna Finska
48. Hollola Hollola 16 418 19 915 20 378 21 292 Južna Finska
49. Pieksämäki Pieksämäki 23 781 24 128 22 040 20 746 Istočna Finska
50. Siilinjärvi Siilinjärvi 15 168 18 749 19 742 20 609 Istočna Finska
51. Heinola Heinola 21 441 22 255 21 178 20 604 Južna Finska
52. Valkeakoski Valkeakoski 22 780 21 724 20 493 20 394 Zapadna Finska
53. Äänekoski Äänekoski 20 450 21 211 20 713 20 341 Zapadna Finska
54. Kuusankoski Kuusankoski 22 423 21 788 20 656 20 178 Južna Finska