Popis bolnica u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedia

Kliničke ustanove[uredi - уреди]

  • Klinička bolnica "Dubrava" Zagreb
  • Klinička bolnica "Merkur" Zagreb
  • Klinička bolnica "Sveti duh" Zagreb
  • Klinički bolnički centar "Sestre milosrdnice"
  • Klinički bolnički centar Osijek
  • Klinički bolnički centar Rijeka
  • Klinički bolnički centar Split
  • Klinički bolnički centar Zagreb (Rebro)
  • Sveučilišna klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovac"
  • Klinika za dječje bolesti Zagreb
  • Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zagreb
  • Klinika za ortopediju - Lovran
  • Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb
  • Klinika za traumatologiju Zagreb
  • Klinika za tumore Zagreb

Opće bolnice[uredi - уреди]

Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" Sisak

  • Opća bolnica Bjelovar
  • Opća bolnica Čakovec
  • Opća bolnica Dubrovnik
  • Opća bolnica Gospić
  • Opća bolnica Karlovac
  • Opća bolnica Knin "Hrvatski ponos"
  • Opća bolnica Koprivnica "Dr. Tomislav Bardek"
  • Opća bolnica Našice
  • Opća bolnica Nova Gradiška
  • Opća bolnica Ogulin
  • Opća bolnica Pakrac
  • Opća bolnica Požega
  • Opća bolnica Pula
  • Opća bolnica Slavonski brod "Dr. Josip Benčević"
  • Opća bolnica Šibenik
  • Opća bolnica Varaždin
  • Opća bolnica Vinkovci
  • Opća bolnica Virovitica
  • Opća bolnica Vukovar
  • Opća bolnica Zabok
  • Opća bolnica Zadar

Specijalne bolnice[uredi - уреди]

  • Psihijatrijska bolnica "Dr. Ivan Barbot" Popovača
  • Psihijatrijska bolnica "Sveti Ivan", Zagreb (Jankomir)
  • Psihijatrijska bolnica Lopača
  • Psihijatrijska bolnica Rab
  • Psihijatrijska bolnica Sveti Rafael, Strmac
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan
  • Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež, Zagreb
  • Specijalna bolnica "Biokovka" – Makarska, za medicinsku rehabilitaciju
  • Specijalna bolnica "Daruvarske toplice"za medicinsku rehabilitaciju
  • Specijalna bolnica "Kalos" - Vela luka - za medicinsku rehabilitaciju
  • Specijalna bolnica "Krapinske toplice" za medicinsku rehabilitaciju
  • Specijalna bolnica "Magdalena" za kardio-vaskularnu kirurgiju i kardiologiju
  • Specijalna bolnica Akromion
  • Specijalna bolnica Goljak, Zagreb
  • Specijalna bolnica Gornja Bistra za kronične bolesti dječje dobi
  • Specijalna bolnica Srebrnjak, dječja bolnica, Zagreb
  • Specijalna bolnica Stubičke toplice za medicinsku rehabilitaciju
  • Specijalna bolnica za kronične bolesti - Novi Marof
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Naftalan" - Ivanić grad
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Thalassotherapia" Crikvenica
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Varaždinske toplice"
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma "Thalassotherapia" Opatija
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik
  • Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/m
  • Specijalna bolnica za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju prim.dr. Martin Horvat - Rovinj
  • Specijalna bolnica za plućne bolesti (Rockfellerova), Zagreb
  • Specijalna bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu - Klenovnik
  • Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa

Lječilišta[uredi - уреди]

  • Lječilište Bizovačke toplice
  • Lječilište Topusko
  • Lječilište Veli Lošinj