Night Court

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Night Court
FormatSitcom
KreatorReinhold Weege
NastupajuHarry Anderson
John Larroquette
Markie Post (1985-92)
Richard Moll
Charles Robinson (1985-92)
Marsha Warfield (1986-92)
Selma Diamond (1984-85)
Florence Halop (1985-86)
Ellen Foley (1984-1985)
Karen Austin (1984)
Paula Kelly (1984)
Uvodna temaJack Elliott
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda193
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje4.1. 1984. – 31.5. 1992.

Night Court je bio američki televizijski sitcom koji se originalno emitirao na NBC-u od januara 1984. do maja 1992. Mjesto radnje je bila noćna smjena suda ma Manhattanu, kojim je predsjedao mladi, neortodoksni sudac Harry Stone (koga je tumačio Harry Anderson).

Night Court je stvorio humorist Reinhold Weege, poznat po ranijem radu na nagrađivanoj seriji Barney Miller 1970-ih i 1980-ih. Iako su mnogi očekivali da će Night Court biti slična serija, pogotovo špto se bavila čuvarima zakona u New Yorku, ispostavilo se da je Night Court daleko neozbiljnija i ležernija serija.

Serija je umjesto klasičnih zapleta vezanih za komedija situacije često skretala u slapstick i komediju apsurda, a u jednoj epizodi se tako kao branjenik pred sudom našao Will E. Coyote, lik kojota iz popularnog animiranog filma.

Kao i neki drugi sitcomi, i Night Court je bila specifična po tome što je glavni lik - sudac Harry Stone - bio u mnogo čemu zasjenjen sporednim likom (fenomen koji američki TV-historičari nazivaju Fonziejev sindrom). U slučaju Night Courta taj lik je bio Dan Fielding, seksom opsjednuti tužitelj. John Larroquette je četiri godine zaredom dobio Emmyja za tu ulogu, što se nikada prije ni poslije nije dogodilo u historiji te nagrade.

Među likovima u seriji je bila i porodica Wheelerovih (a gospodina Wheelera je tumačio Brent Spiner), koji su se predstavljali kao hickovi iz Zapadne Virginije, a u stvarnosti su bili ilegalni doseljenici iz Jugoslavije.

Usprkos toga, serija je bila dovoljno popularna da opstane na programu čak osam sezona. U to vrijeme je bila poznata po čestim promjenama glumačke ekipe, tako da su samo tri glumca opstala svih osam sezona. Neke od tih promjena su bile uzrokovane smrću glumaca - Selma Diamond je umrla od raka pluća, a Florence Hallop, angažirana kao njena zamjena je godinu dana kasnije umrla od raka dojke, što je izazvalo glasine o prokletstvu serije.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]