La Parka

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La Parka u januaru 2016

Adolfo Margarito Tapia Ibarra (rođen 14. novembra 1965) meksički je luchador enmascarado (maskirani profesionalni hrvač), a trenutno nastupa za MLW i najpoznatiji je u svijetu kao La Parka, pogotovo zbog mnogo godina provedenih u američkoj WCW promociji. Radio je za svaku veliku i više manjih hrvačkih promocija u Meksiku, kao i u Japanu. Trostruki je svjetski šampion, a držao je titule IWC World Heavyweight, IWC World Hardcore i IWL World Heavyweight takmičenja istovremeno.

Tapia je primoran da promijeni svoje ime u ringu iz „La Parka” u „L.A. Park” (skraćenica za La Auténtica Park, „originalni Park”) početkom 2003. kada je vlasnik AAA-a Antonio Peña razmotrio njegove tvrdnje o pravima na lik La Parka, onemogućavajući ga da koristi to ime (koje koristi sada La Parka II).

U martu 2010, L.A. Park se vratio u AAA i počeo saradnju sa AAA-ovim La Parkom, suprotstavljajući mu se. Na događaju Triplemania XVIII, Park je pobijedio La Parku i stekao prava da ponovo postane poznat kao „La Parka”. Rezultat je kasnije odbačen.

Tapijin ujak je promijenio svoj lik u Super Parka nakon što je Tapia stekao svjetsku slavu. Nekoliko Tapijinih drugih rođaka su profesionalni hrvači, uključujući njegovog brata El Hijoa de Ciena Carasa,[1] nećaka Voladora mlađeg[1] i velikog nećaka Flyera.[2]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 Madigan, Dan (2007). "A family affair". Mondo Lucha a Go Go: the bizarre and honorable world of wild Mexican wrestling. HarperColins Publisher. pp. 128–132. ISBN 978-0-06-085583-3.
  2. "Flyer, el tercer Volador está aquí" [Flyer, the third Volador is here] (in Spanish). SuperLuchas Magazine. February 14, 2014. Retrieved May 23, 2015.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]