Korisnik:Nekicc

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Тхе Ласт Сонг (роман)[uredi | uredi kod]

Из Википедије, слободне енциклопедије

Последња песма
Тврд повез на Тхе Ласт Сонг
аутор Ницхолас Спаркс
земља Америка
језик енглески језик
серија Последња песма
жанр Романце , Трагедија
Издавач Гранд Централ Публисхинг
Датум објављивања 1. септембар, 2009
Врста медија Принт (Папербацк, Хардцовер)
Странице 405 странице (укључујући и пролога и епилога)
ИСБН 0-446-54756-5
ОЦЛЦ 405107195

Тхе Ласт Сонг је 2009 роман америчког аутора Николас Спаркс . Тхе Ласт Сонг је Спаркс 'четрнаести објављен роман (петнаести објављена књига), а посебно је написан као основа за филмској адаптацији од стране истог имена . То је објављен 8. септембра, 2009. године Гранд Централ Публисхинг . Прича се врти око лета КСВИИ године Ронние (Вероница) Милера, током које је она послала да остане са својим отуђеним оцем.Кроз њихову заједничку љубав према музици, дуо повежите.

садржај[uredi | uredi kod]

Сакриј ] 

Земљиште [ уреди ][uredi | uredi kod]

17-годишњи Вероника "Рони" Милер је проблематична тинејџерка која је жели да живи свој живот и покушава веома јој је најбоље игнорисати своје разведених родитеља: Ким, мајку са којим живи у Њујорку, и Стеву, је отац који живи у свом родном граду Вригхтсвилле Беацх, НЦ. Њена мајка одлучи да би било у најбољем интересу свих да Ронние и њен 10-годишњи брат, Јона, провео лето у Вригхтсвилле Беацх са Стивом. Јона је узбуђен, а Рони могу само се питам зашто јој њени родитељи мрзе толико да јој пошаље тамо преко лета.

Када стигну Ким оставља и Ронние побегне на карневал доле на плажи, где је гледа одбојку игра у гомили. Како одбија да оде, један од играча, привилегованог Вилл Блакелее, куца на њу док је покушавао да стигне до лопте, проливања њен сок све кроз испред своје кошуље.

Када покушава да пронађе станд продаје мајице, Рони удари у Блазе, отуђеном тинејџера попут ње, Блазе помаже да пронађе Т-схирт штанд и остављају да гледају представу Марцус, Блазе дечком, на пристаништу.Емисија укључује "безазленог" ватрене лопте, а када се заврши, полиција води Марцус ван. Они иду да седе испод пристаништа, где Блазе главе да Марцус још једно пиво. У блазе одсуству, Маркус покушава да удари на Ронние, узрокујући да оде.

Касније, када Рони нађе гнездо Логгерхеад Туртле јаја у опасности од Рацоонс иза своје куће, она одлучује да камповали поред њега да га спасе. Она сазнаје да ће волонтери у акваријуму, а након неколико ноћи разговара са њим на плажи, она схвата да гаји осећања према њему.

Рони онда сазнаје да је њен отац има рак, јер је његов рак напредује, а након сазнања, она, Јона, а завршиће прозор; Рони завршава песму за њега на клавиру; и Пастор Харрис Стеве пријатељ, инсталира кроз прозор у нову цркву. Ким стигне рећи збогом Стеве последњи пут и да Јонах кући. Рони остаје са Стивом. Да ли ће је напустио у августу да иду у Вандербилт; Међутим, он се појавио на сахрани одједном Стив је прошло. Он је поново одлази у Европу, а Рони се враћа у Њујорк. Док је био у Џулијарда , аудицију за спот, Вил појави да је изненадим; Он открива да је он одлучио да оде у Колумбији да буде ближе њој.

Релеасе [ уреди ][uredi | uredi kod]

Књига путовање за Тхе Ласт Сонг објављен је 11. јула 2009. године [1] и достигла око 13 градова. [2] Упркос релативно кратком турнеје, Тхе Ласт Сонгдебитовао на број један на недељним бестселер листама. То је био на челу Публисхерс Веекли [3] анд Нев Иорк Тимес карте за тврдом фантастике[4] и Валл Стреет Јоурнал табели за фикције. [5] Према УСА Тодаи ' с табели, која комбинује продају свих формата у књизи, Последња песма оутсолд све друге титуле у првој недељи. [6] u књизи је пала на број 2 на свим листама следеће недеље, због ослобађања Дан Бровн 'с високо предвиђене the Лост Симбол , у наставку the da Винци Цоде . [7] [8]

Филм адаптација [ уреди ][uredi | uredi kod]

Главни чланак: Тхе Ласт Сонг (Филм)

Филм верзија Тхе Ласт Сонг пуштен у САД 31. марта 2010. године, [9] За разлику од претходних адаптација варница "романа, Рено је учествовао у писању сценарија за филм; након договора са пројектом, Рено је позвао његов цимер Јефф Ван Вие да заједно пишу сценарио. Са Ван вие помоћ, Рено завршио сценарио пре него што је почео да пише роман. [10] Тхе Ласт Сонг је директор Јулие Анне Робинсон, 'а први дугометражни филм. У филму глуме Милеи Цирус као Ронние, заједно са Грег Киннеар као Стеве, Лиам Хемсвортх јер ће Блакелее, Келли Престон као Ким, и Бобби Цолеман Јона. [10]

Спољашње везе [ уреди ][uredi | uredi kod]