Gene C. McKinney

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Gene McKinney

SMA Gene McKinney
Mjesto rođenja Monticello, Florida
Pripadnost U.S. Army
Godine službe 1968-1997
Čin Vrhovni narednik Vojske SAD
Bitke/ratovi Vijetnamski rat
Odličja Combat Infantryman Badge

Gene McKinney je bio 10. po redu Vrhovni narednik (SMA) Vojske SAD, koji je na svom mjestu služio od jula 1995. do oktobra 1997. Za vrijeme svoje službe je bio predmetom optužbi za seksualno uznemiravanje bivših i tadašnjih potčinjenih ženskog spola. Vojska ga je udaljila s dužnosti SMA dok je trajao proces na vojnom sudu; u to vrijeme su dva komandna viša narednika— od kojih je jedan bio njegov brat-blizanac James McKinney — preuzela njegove dužnosti.

Narednik McKinney je bio oslobođen svih optužbi za seksualno uznemiravanje, ali je proglašen krivim za ometanja pravde te degradiran u čin glavnog narednika (E-8) i ukoren.

Gene C. McKinney je jedan od petorice braće McKinney koji su rođeni u gradu Monticello na Floridi, te koji su svi služili u Vojsci. Jedan je služio kao oficir, drugi se umirovio kao glavni narednik, drugi je služio u vijetnamskom ratu, a brat blizanac je dobio čin komandnog vrhovnog narednika.

Gene C. McKinney je pristupio u Vojsku SAD u augustu 1968. te dovršio osnovnu obuku i naprednu pojedinačnu obuku za pripadnike oklopne konjice u Fort Knoxu u Kentuckyju. Od 1969. do 1970, McKinney je sudjelovao u borbama u Vijetnamu kao pripadnik 173. zračnodesantne brigade.

Tokom više od 28 godina službe, služio je na svim vodećim mjestima rezerviranim za podoficire u SAD te napredovao do čine višeg komandnog narednika. Diplomirao je na Akademiji za narednike u 31. klasi.

Kada je postao 10. po redu Vrhovni narednik Vojske SAD, bio je prvi Afroamerikanac na tom položaju. Prije nego što je postao Vrhovni narednik Vojske SAD, bio je viši komandni narednik u američkim snagama u Evropi; 8. pješadijskoj diviziji u Bad Kreuznachu u Njemačkoj; 1. brigadi 1. oklopne divizije u Vilsecku u Njemačkoj; 612. pozadinskoj u Fort Bragu; 1. bataljunu 58. mehaniziranog pješadijskog puka 197. pješadijske brigade u Fort Benningu; 3. eskadronu 12. konjičkog puka u Budingenu; 3. i 4. eskadronu 3. oklopnog konjičkog puka u Fort Blissu; i 2. eskadronu 2. oklopnom konjičkom puku u Bambergu.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]

Prethodi:
Richard A. Kidd
Vrhovni narednik Vojske SAD
1995—1997
Slijedi:
Robert E. Hall