Elecmon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu



Elecmon
Elecmon
Elecmon
(エレキモン)
Osnovno
Anime(i)Digimon Adventure
Digimon Adventure 02
Digimon Data Squad
Digimon Adventure tri.
Premijerni nastup"DigiBaby Boom"
Posljednji nastup"Digimon ramen natjecanje!"
Glasove posudili Japan:
Yasuhiro Takato (Adventure)
Hiroaki Hirata (02)
nepoznat (Frontier, Data Squad)
 SAD:
Michael Sorich
(Adventure, Frontier)
Dave Mallow (Data Squad)
 Njemačka:
Dennis Schmidt-Foß (sve sezone)
Digivolucije
FreshPunimon
In-TrainingTsunomon
ChampionBlackGarurumon
UltraShadowWereGarurumon
MegaBlackMetalGarurumon
Profil
LevelRookie
TipData
SkupinaSisavac Digimon
AfilijacijaIzabrana djeca (Adventure)
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

Elecmon (japanski: エレキモン) je Sisavac Digimon na Rookie levelu koji se kao sporedni lik pojavljuje u nekoliko sezona animea. Elecmonovo ime dolazi od engleskog izraza "electricity", što označava elektricitet. Elecmon Digivoluira iz Tsunomona, od kog zadržava elemente Sisavac Digimona. Elecmon je izrazito živahan i veseo, a od Tsunomona je zadržao sklonost prema šalama i psinama. Elecmon ima devet repova koje, tokom borbe, raširi kao paun kako bi prestrašio svoje protivnike.[1]

Pojavljivanja[uredi | uredi kod]

Anime[uredi | uredi kod]

Digimon Adventure[uredi | uredi kod]

Improvizirani dvoboj u potezanju užeta između Elecmona (lijevo) i Patamona (desno) u Gradu vječnog početka. T.K. (u sredini) kao moderator dvoboja.

Nakon što Devimon rascjepka Otok File, T.K. i Patamon završe u gradu koji izgleda kao velika dječja igraonica i sadrži puno jaja iz kojih se izliježu Digimoni. Ipak, iako izgleda napušteno, ubrzo se ispostavlja kako grad ima čuvara - malenog, ali žilavog Elecmona. On odmah napadne T.K.-ja misleći da su došli napasti Digimone, za koje se on brine. Rivalstvo koje je nastalo između Elecmona i Patamona razrješeno je improviziranim dvobojem u potezanju konopa između dva Digimona koje je vodio T.K. Iako je dvoboj bio napet, Patamon je uspio pobijediti.

Premoreni, Patamon i Elecmon se pomire i postaju prijatelji, na što se Elecmon ispriča zbog ranijeg ponašanja. Objasni im gdje se nalaze, što je Grad Vječnog Početka i kako funkcionira životni ciklus jednog Digimona. T.K. i Patamon ispričaju svoj dio priče, nakon čega ih Elecmon upozori kako je Devimon opasan protivnik, ali im ipak pruži podršku.

Nakon što su Gospodari tame zavladali Digitalnim svijetom i potpuno ga preuredili, uništivši tako i Grad vječnog početka, Elecmon je imao sreću te je preživio nove protivnike Izabrane djece. Na kraju, pridružio im se, na vrhu Spiralnog brijega, u borbi protiv Piedmona i njegovih Vilemona. Na kraju je bio dio grupne fotografije koju je napravio Andromon kao uspomena na sve pustolovine.

Digimon Adventure 02[uredi | uredi kod]

Za razliku od prve sezone, Elecmon je u nastavku imao znatno manju ulogu. Prvi put je jedan Elecmon viđen kako bježi od Cara Digimona i njegova Tuskmona. Kada ga je ovaj uhvatio, dao ga je zatvoriti i kasnije mu dodao svoj Crni prsten te ga pustio da se bori s drugim Elecmonom u kružnoj areni dok on sve to gleda. Zajedno sa skupinom Mushroomona, Floramona i Deramona oslobodili su ih Cody Hida, Tentomon i Digmon. Jedna skupina mogla se vidjeti kako bježi iz naselja koje je uništio Kimeramon.

Kasnije, jedan Elecmon je viđen u društvu nekoliko Baby Digimona (Nyokimon, Pitimon, Poyomon i dva Punimona) kako se skriva u šumi u kojoj prolazi BlackWarGreymon. S obzirom da je Elecmon iz prve sezone bio čuvar Grada vječnog početka, u kojem se rađaju Baby Digimoni, vjerojatno se radi upravo o tom Elecmonu iz prve sezone.[2]

Još jedan Elecmon mogao se vidjeti kao partner neimenovanog Izabranog djeteta iz Francuske tako da je vjerojatno to taj isti Elecmon koji se kasnije mogao vidjeti tijekom borbe s MaloMyotismonom.[2]

Digimon Tamers[uredi | uredi kod]

U kratkom cameo nastupu, Elecmon se može vidjeti kao jedna od zaleđenih žrtava IceDevimona prije nego što se ovaj sukobi s Izabranom djecom.

Digimon Frontier[uredi | uredi kod]

Elecmon se u četvroj sezoni pojavljuje u nekoliko navrata, mada je njegova cjelokupna uloga u seriji jako mala. U cameo nastupima, Elecmoni se mogu vidjeti u selu pokraj Planine ShellNumemona, u Selu proroka i na Tržnici u Akibi.

Govornu ulogu imali su kao stanovnici Sela stanovnika Vatre koje su, nakon što se Takuya vratio, napali SkullSatamoni kako bi prikupili podatke za Lucemona. Elecmoni su, zajedno s ostalim Digimonima, bilu u bijegu i skrivanje, a kasnije su pokušali pomoći Izabranoj djeci koliko su mogli.

Digimon Data Squad[uredi | uredi kod]

Elecmon se pojavio kao jedan od divljih, odbjeglih Digimona u stvarnom svijetu i počeo izazivati probleme. Nakon što je vođa ulične bande Boomer (kojeg je Marcus pobijedio u tučnjavi) bio nestrpljiv na semaforu, Elecmon se pojavio na vrhu istog i počeo stvarati probleme. Ovaj Elecmon bio je nešto veći od uobičajenog i nije govorio. Dok DATS pokušava pronaći i spojiti Marcusa i Agumona, Elecmon se ponovo pojavi i ovaj put počinje napadati ljude, pri čemu jednu djevojčicu gotovo pregazi kamion, što spriječi Marcus. Svjestan da ne može sam protiv Elecmona, Marcus poziva Agumona, ali se sjeti kako su u svađi. Elecmon je ubrzo apsorbirao energiju iz starog TV tornja što mu je omogućilo da Digivoluira u BlackGarurumona i stvori još veće poteškoće.

Što se tiče cameo nastupa, nekoliko ozlijeđenih Elecmona mogu se vidjeti među Nyokimonima koje štiti Cherrymon, a jedan od njih je viđen kako pluta u staklenoj cijevi u sobi u kojoj je bila Thomasova sestra.

Digimon Xros Wars: The Young Hunters Who Leapt Through Time[uredi | uredi kod]

Elecmon se može vidjeti u dva kratka navrata. Prvi puta kao Digimon koji upadne u zamku što ju je postavila Airu Suzaki, a drugi puta kao jedan od Digimona u ramen restoranu kog vode Ogremon i Fugamon.

Digimon Adventure tri.[uredi | uredi kod]

Igre[uredi | uredi kod]

Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer[uredi | uredi kod]

Elecmon se pojavljuje kao protivnik koji se može pridobiti u regiji File Island—Left. On je Data Digimon koji se bori na kopnu.

Digimon Adventure 02: Tag Tamers[uredi | uredi kod]

Elecmon je voditelj D-Terminal Colosseuma, koji omogućava prijenos Digimona iz igre na D-Terminal. Kao protivnici, pojavljuju se u Kenovom dijelu regija Plume Cave, Machine Continent Overworld, i Machine Base. Elecmon Digivoluira iz Tsunomona u Tyrannomona s Digi-jajetom, a u DarkTyrannomona bez jajeta u linijama 38 i 41, a iz Tsunomona u Starmona sa i Shellmona bez u linijama 45 i 64, a iz Nyaromona u Veedramona sa i Tuskmona bez jajeta u liniji 7.

Digimon Tamers: Brave Tamer[uredi | uredi kod]

Elecmoni su neprijatelji u regiji Crevasse of Two Nails. Karta s njegovim likom nosi ime PF Controller. To je karta drugog ranga koja sprečava promjenu kontrolnih dugmeta na električnim spojkama.

Digimon World[uredi | uredi kod]

Elecmon se nalazi u regiji Gear Savanna, pored ulaza u Factorial Town. Prije nego se pridruži gradu, tri puta šokira igrača i Digimonu mu oduzme velik dio HP-a. Također, kada partner umre, igrač može dobiti Punimona iz Digi-jaja. On će dalje Digivoluirati u Tsunomona, a dalje u Elecmona ili Penguinmon, ovisno o tome kako se igrač brine o njemu. Daljnje Digivolucije su Leomon, Angemon, Kokatorimon i Bakemon.

Digimon World 2[uredi | uredi kod]

Elecmon je jedan od protivnika u igri, a dalje može Digivoluirati u Tyrannomona, Flarerizamona ili Monochromona, ovisno o DP-u.

Digimon World 3[uredi | uredi kod]

Elecmon je dostupan samo kao Bijela Rookie karta sa statistikama 2/1. Također, on je Digimon koji igrača nauči tehniku Thunder Tolerance.

Digimon World Championship[uredi | uredi kod]

Elecmon Digivoluira iz Tsunomona, a dalje može Digivoluirati u Centarumona s 4 borbe, Kyubimona s 20 Beast AP-a, Thundermona s 20 Machine AP-a ili RedVegiemona uz protek vremena.

Digital Monster D-Project[uredi | uredi kod]

Elecmon Digivoluira iz Nyaromona, a dalje Digivoluira u RedVegiemona. Mummymon u Area 4 će se, nakon što ga igrač pobijedi, pretvoriti u Elecmona; nakon završetka igre, taj će Elecmon Digivoluirati u Zhuqiaomona, s Azulongmonom, a kasnije u Ebonwumona, s Baihumonom.

Digimon Digital Card Battle[uredi | uredi kod]

Elecmon je karta #100, zelena Rookie karta sa 650HP, vrijedna 20 DP-a. Napad na iznosi mu 310, na 240, a na 130, uz trostruko djelovanje protiv plavih karata. Pomoćni efekt je da povećava napad za +300 ako je protivnik plava karta.

Digimon Battle[uredi | uredi kod]

Elecmon se može susresti kao protivnik na levelu 13 u regiji Forest of Peace. Elecmon je jedan od Zurumonovih Rookie levela, a dalje Digivoluira u Leomona, Panjamona i SaberLeomona. Također je Rookie oblik Yokomona te može Digivoluirati u Grizzlymona na LV 21, Monzaemona na LV 31 i Machinedramona na LV41.

Digimon Masters[uredi | uredi kod]

Elecmon je jedan od Digimona koji se mogu pridružiti igraču kao pomoćnici. Digivoluira u Leomona na LV 11, Panjamona na LV 25 i SaberLeomona na LV 41. Kao Burst Mode na LV 65, može se dobiti i BanchoLeomon.

Može se pronaći u regiji Small Forest Trail.

Sposobnosti[uredi | uredi kod]

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Sparkling Thunder (Super) Udar munje スパークリングサンダー Supaakuring Sandaa Super Thunder Strike Donnerschlag
Super-Donnerschlag
Iz svog repa, Elecmon ispaljuje mlazove električne energije.
Nine Tails Devet repova ナインテイルス Nain Teirusu Nine Tails
N/A
Protivnika udari repom.
Thunder Knife Munjevita oštrica サンダーナイフ Sandaa Naifu Lightning Knife
N/A
Kada napadne i uhvati neprijatelja, na njega ispaljuje malene strujne udare, kao oštrice.
Tai Atari Udar たいあたり Tai Atari Slamming Attack Schlagattacke Tijelom udari protivnika.

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

  • Elecmon ima jednu varijaciju, Vi-Elecmona, koji predstavlja varijacju Virus tipa.
  • Elecmon je jedan od rijetkih Digimona koji je Izabranu djecu zamijenio za neprijatelje te se s njima sukobio misleći da su neprijatelji. Kasnije je postao njihov saveznik.

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Digimon Dictionary: Elecmon”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-20. Pristupljeno 2013-01-06. 
  2. 2,0 2,1 Elecmon

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]

Elecmon na Digimon Wiki